Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο Πελετίδης, δεν ψήφισε το ψήφισμα για τον... Πελετίδη


Της ΓΙΩΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εμμονές, δεν είναι επανάσταση, δεν είναι ούτε τσαχπινιά, ούτε ιδιαιτερότητα, ούτε καν ιδιοτροπία. Οι εμμονές είναι παθογένεια  και ενέχουν πάντα τον κίνδυνο να σε εγκαταστήσουν  στην απομόνωση.

Για αυτό και  όποιος κινήθηκε μέχρι σήμερα  με εμμονές στην πολιτική ή στην κοινωνία, κατέληξε να είναι μονόφθαλμος και άρα, στην ουσία αντιλαϊκός, καθώς ο λαός, οι πολίτες, οι δημότες, δεν πακετάρονται και δεν γκρουπάρονται.


Άπαντες ενθυμούμεθα την προεκλογική παγκόσμια πρωτοτυπία του να παρέχεται στήριξη στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πελετίδη και τον Πελετίδη επάνω στο προεκλογικό βήμα να φωνάζει σε όλους τους τόνους «δεν θέλω», εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα τους συστήματος, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και ίσως και του...Βελζεβούλ.

Αναμενόμενο:  Έτσι σκέφτεται το ΚΚΕ, έτσι δρα, αυτή είναι η λογική του.

Το προχθεσινό όμως στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας,  το να μην ψηφίσει ο Δήμαρχος της Πάτρας, όπως και η  Ν.Δ., το ψήφισμα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για συμπαράσταση  στον Δήμαρχο Πατρέων, δηλαδή στον ίδιο τον Πελετίδη, αναφορικά με τις διώξεις  που δέχονται αυτός και άλλοι Δήμαρχοι από τον Μητσοτάκη,  είναι όπως λέει ο λαός μας από τα ... Άγραφα και αποδεικνύει ότι η αυτοδιοικητική θέση  σε τίποτε δεν συγκίνησε τον Πελετίδη, ούτε καν τον προβλημάτισε.

Συνεχίζει να πορεύεται ως το στέλεχος με τις κομματικές παρωπίδες, προκαλώντας εύλογο προβληματισμό, ακόμη και στους πλέον καλόπιστους ψηφοφόρους του, τους πορερχόμενους από άλλους πολιτικούς χώρους, που είναι και οι περισσότεροι.

Μαθαίνουμε ότι ο λόγος για τον οποίο ο Πελετίδης στάθηκε μαζί με την Ν.Δ.  εναντίον του  ψηφίσματος που ήταν υπέρ του και το οποίο τελικά πέρασε με οριακή πλειοψηφία, ήταν η απουσία της φράσης «έξοδος από την Ε.Ε.».

Σε απλά ελληνικά: Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «την διάλυση των Δήμων εξαιτίας των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και του Καλλικράτη, την οικονομική ασφυξία, τις  σχεδιαζόμενες απολύσεις, τη  διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις καταργήσεις και τις  συγχωνεύσεις φορέων και τις πιέσεις για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων δημόσιας και δημοτικής παρέμβασης» και πρότεινε η ΠΕΔ να βγάλει ψήφισμα που «καταδικάζει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις ενάντια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους σε αυτήν και δηλώνει ότι συμπαρατάσσεται και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τους άλλους Δημάρχους και την Περιφερειάρχη Αττικής που απειλούνται με διώξεις».

Και γιατί δεν το ψήφισε ο Δήμαρχος Πατρέων; Γιατί δεν αναφερόταν η φράση «έξοδος από την Ε.Ε.»!!!

Να υποθέσουμε  ότι οι πολίτες που τον ψήφισαν και τους οποίους εκπροσωπεί, τάσσονται άπαντες, και το 63%, κατά της Ε.Ε. ή τρελαίνονται στην ιδέα ότι εν τη απουσία της γραπτής  καταδίκης της, θα πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας;

Όλα τούτα είναι πολύ μονόχνωτα ιδίως για έναν χώρο όπως η αυτοδιοίκηση που πρέπει και να παίρνει και να δίνει ανάσες, που πρέπει να είναι των δημοτών και όχι των κομμάτων.

Αλλά πέρα από αυτό βλέπουμε ήδη  και μια περίεργη διγλωσία. Από την μια έξοδος από την Ε.Ε., από την άλλη αξιοποίηση ερωπαϊκών προγραμμάτων όταν είναι για το καλό του λαού, όπως π.χ. τα χρήματα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, ή για τους πενταμηνίτες συμβασιούχους, ή για τις αστικές αναπλάσεις.


Να υποθέσουμε ότι επικρατεί κάποια σύγχυση;

(Από το σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ Πατρών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς