"Το ταξίδι του Φερεϋντούν"
Είναι ένα νέο παραμύθι για μικρούς και
μεγάλους του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου που εξέδωσαν πρόσφατα οι
εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο». Στόχος του είναι να απαντήσει με συμβολισμούς,
σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν στην εποχή μας, ιδιαίτερα το
ρατσιστικό και το μεταναστευτικό ζήτημα.
Ο Φερεϊντούν Φαριάντ (6 Δεκεμβρίου 1949 - 5 Φεβρουαρίου 2012) ήταν ποιητής, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφραστής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στα αραβικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά. Στην Περσία είχε εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και πολλές μεταφράσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών. Αποσπάσματα ποίησης του Φαριάντ, που είχε μεταφράσει ο ίδιος ο Ρίτσος στα Ελληνικά (κυκλοφόρησε από τον Κέδρο), διδάσκονται σε ανθολογία του Δημοτικού Σχολείου. Ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, έλαβε και το βραβείο Άντερσεν.
Ο Συγγραφέας
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Από μικρός έγραφε ποίηση και κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή σε νεαρή ηλικία. Εξέδωσε διηγήματα, νουβέλες, παραμύθια, μυθιστορήματα και θεατρικά έργα, ενώ έχουν κυκλοφορήσει μελοποιημένοι στίχοι του. Ως αρθρογράφος και δημοσιογράφος, έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες ημερήσιες εφημερίδες. Ένα από τα όνειρά του ήταν να γυρίσει τον κόσμο. Όμως η Γη είναι μεγάλη και οι δυνατότητές του μικρές. Έτσι, βρήκε τη λύση διαβάζοντας βιβλία για χώρες μακρινές, γράφοντας ιστορίες και ταξιδεύοντας με τη φαντασία του τις νύχτες, καθώς κοιτάζει τον έναστρο ουρανό. Κι από ψηλά, όπως υποστηρίζει, διακρίνονται τα πάντα…
Η Εικονογράφος
Η Φιρουζέ Αχλαγί γεννήθηκε στην Περσία. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης. Άρχισε να ζωγραφίζει στα δέκα της χρόνια και από τότε δεν έχει σταματήσει. Θέλοντας να γνωρίσει τους πολιτισμούς του κόσμου, ταξιδεύει σε πολλές χώρες, αλλά ζει μεταξύ Φρανκφούρτης και Αθήνας. Όταν έρχεται στην Ελλάδα παρακολουθεί ειδικά μαθήματα ζωγραφικής από Έλληνα καθηγητή, για να μάθει την ελληνική τεχνοτροπία και κουλτούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς