Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Για τη νέα Ελλάδα έκανε λόγο ο Σαμαράς αδιαφορώντας για τα δεινά σημερινών Ελλήνων

Το κάδρο, κατάλληλο για δικομματικό ψευτοκαβγά, στήθηκε. Αλλά ο Ευ. Βενιζέλος αδιαφόρησε!


Σκοτώνονται οι συνεταίροι στην κυβέρνηση για τη μνήμη Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ο Ευ. Βενιζέλος αδιαφορεί!
Για την ανάγκη της «δημιουργίας της νέας Ελλάδας» έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του, με την οποία έπεσε η αυλαία του 9ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η μάχη για τη νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για τη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο Αντ. Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς. «H αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε» δήλωσε και πρόσθεσε: «Η νέα Ελλάδα που χτίζουμε χωράει όλους, εκτός από τους κολλημένους στο χθες. Υπάρχουν δύο δρόμοι: να κάνεις το άλμα στο αύριο, ή να μείνεις κολλημένος στο χθες. Στην εθνική προσπάθεια δεν χωράνε οι κολλημένοι στο χθες και οι λαϊκιστές». 

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

«Είναι εμφανής η αμηχανία του Πρωθυπουργού του μαύρου, να βρει τρόπο να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του και να πουλήσει εκ νέου ένα success story. Δεν πείθει κανέναν ωστόσο, όσο και αν τα μέσα της διαπλοκής στηρίζουν αυτή την απέλπιδα προσπάθεια. 
Αυτό που είναι προκλητικό όμως, είναι ότι την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για νέα μέτρα που θα δώσουν το τελειωτικό πλήγμα στην κοινωνία και στην οικονομία, οι κυβερνητικοί εταίροι το παίζουν εθνικοί σωτήρες. Η δε αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις ευθύνες του παρελθόντος είναι ανέξοδη, καθώς τα δύο αυτά κόμματα αποτελούν το οργανικό κομμάτι του συστήματος της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα. 
 Ο κ. Σαμαράς, χέρι-χέρι με τον κ. Βενιζέλο, δεν θα μπορούν να στριμώχνονται για καιρό στη σάπια καρέκλα της εξουσίας που τους ενώνει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες».
 
Μάχη Παπανδρεϊκών απουσιάζοντος Βενιζέλου

Ο Μάκης Βορίδης βρήκε συμπαραστάτη στην προσπάθεια που κάνει η ΝΔ να πείσει πως υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές με το ΠΑΣΟΚ, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον παλιό του φίλο Άδωνι Γεωργιάδη. 

Μιλώντας στο «MEGA», ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε απολύτως καταστροφική για τη χώρα την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80, προσθέτοντας πως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι τότε ξεκίνησε ο εκτροχιασμός της χώρας.

 Ο ίδιος ο Μ. Βορίδης, εξάλλου, επέμεινε στην άποψή του για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε πάντως πως απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματος κι ότι ειπώθηκε σε ένα γενικότερο πλαίσιο μιας ιδεολογικής κατεύθυνσης. Υπενθυμίζεται πως ο Μ. Βορίδης είχε δηλώσει στο συνέδριο της ΝΔ πως η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα κι επώνυμο: «Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», ανάφερε χαρακτηριστικώς.

Το ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση Βορίδη, υπογραμμίζοντας πως οι δηλώσεις του υπονομεύουν τη λειτουργία της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, ο Θόδωρος Πάγκαλος κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να μην πιάνει στο στόμα του τον Ανδρέα Παπανδρέου και να διευκρινίσει ποιά ήταν η καταστροφή της χώρας και πού οφείλεται. Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά τόνισε πως όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια. Σε σκληρές τοποθετήσεις σε βάρος του κ. Βορίδη προχώρησαν και οι Δημήτρης Καρύδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Κώστας Σκανδαλίδης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμα αγνοείται…

Παπαδημούλης για τη διαμάχη

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (A. Παυλόπουλος-Μ.  Νιφλής) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, δήλωσε τα εξής: 

 «Οι δύο συνεταίροι στην εφαρμογή μιας καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, οι δύο συνυπεύθυνοι για τα χάλια της χώρας προσπαθούν, αναζητώντας διαφωνίες μεταξύ τους, να πάνε στο παρελθόν. Αναζητώντας διαφωνίες σε λίγο θα φτάσουν στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
 Στο ΠΑΣΟΚ ενοχλούνται για την αντίδραση χουντοδεξιών στελεχών εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και την ίδια στιγμή συμπράττουν με άνεση με ακροδεξιούς πολιτικούς. Πρόκειται για μια τραγελαφική κατάσταση η οποία σκοπό έχει να κρύψει τα νέα μέτρα που έρχονται.

 Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΔΗΜΑΡ, η ηγεσία της θα πρέπει να επιλέξει αν θα είναι δύναμη αντιπολίτευσης ή εξωτερικός συνεργάτης της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς