ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
ΜΕΡΟΣ
ΠΡΩΤΟ
Είναι μέσα στα χαρακτηριστικά του Έλληνα, όταν ο πρώτος φεύγει ή
χάνει την εξουσία να αντιμετωπίζεται από τους αντιπάλους του με σαρκασμό, μήνιν
χλεύη κ.α. Πλήθος τα παραδείγματα. Από τον Θεμιστοκλή που δεν διστάζει να
εξορίσει τον Αριστείδη, μέχρι πρόσφατα. Τρανό και απαράδεκτο παράδειγμα το
περίφημο «ανάθεμα» που έγινε στον Ελευθέριο Βενιζέλο με τη συμβολή κλήρου και
πολιτικών του αντιπάλων.
Αναντίρρητο και αναμφισβήτητο αποτελεί το γεγονός ότι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ εισέρχεται το Δ.Ν.Τ. στην Ευρώπη του Ευρώ με το πρώτο μνημόνιο του Γ. Παπανδρέου.
Σήμερα μόλις 2 χρόνια μετά, οι δημαγωγοί που αντιπολιτεύονταν σφόδρα, είναι συγκυβέρνηση και πρωθυπουργεύουν και εφαρμόζουν ακόμη σκληρότερη πολιτική με δεύτερα και τρίτα μνημόνια. Επίσης έκπληξη και μάλιστα πρώτου μεγέθους, είναι ότι μία μερίδα της αριστεράς, από έμπειρα και πολυταλαιπωρημένα στελέχη, θα αποδεχθούν αυτό το δρόμο και θα ακολουθήσουν.
Η πτώση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία θα του δημιουργήσει ελεύθερο χρόνο.
Τα ζωντανά κύτταρα της παιδείας, τα πανεπιστήμια που ασχολούνται όντως με τη μάθηση και την αναζήτηση, αμέσως θα ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά τους. Επειδή παρακολουθούν τις εξελίξεις θα καλέσουν τον Γ. Παπανδρέου σε συνεντεύξεις, ομιλίες με ερωτησωαπαντήσεις. Θέλουν να τους μεταδώσει τις εμπειρίες, σκέψεις ως πολιτικό πρόσωπο, για το προαναφερθέν Ιστορικό γεγονός.
Αμέσως αρχίζει η ειρωνεία, ο σαρκασμός, η χλεύη για τον «καθηγητή» Γ. Παπανδρέου. Και αν αυτό μπορεί να γίνεται ανεκτό σε καφενειακό επίπεδο ή ακόμη και επιτρεπτό σε σκιτσογράφους, ευθυμογράφους, επιθεωρησιογράφους (μην ξεχνάμε ότι είμαστε απόγονοι του Αριστοφάνη) τι μπορούμε να πούμε για υπεύθυνους (;) καθηγητές Πανεπιστημίου και πολιτικούς; Υπογράφουν και λένε, μέσα και έξω από τη Βουλή, βαρύγδουπα άρθρα και ομιλίες με ειρωνεία για τον «καθηγητή» Γ. Παπανδρέου. Είναι οι καθηγητές μας που επί τριάντα και πλέον χρόνια υποβαθμίζουν τα Πανεπιστήμια και έχουμε καταλήξει τα πτυχία ορισμένων Σχολών να αμφισβητούνται στο εξωτερικό.
Γνωρίζουν οι δυστυχείς, αλλά το αποκρύβουν έντεχνα, ότι στην Αμερική η παιδεία είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ. Εκεί όλα πληρώνονται. Η γνώση αλλά κυρίως η πηγή της γνώσης, το νάμα της πληροφόρησης, για να το γνωρίσεις, να το συζητήσεις ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις και να την επεξεργαστείς, πληρώνεις. Το ξέρουν αλλά για να ικανοποιήσουν τρίτους και να συχνωτιστούν με λαϊκές μάζες για να αποκτήσουν οφέλη αποκαλούν ειρωνικά τον Γ. Παπανδρέου «καθηγητή Harvard». Ενοχλούνται γιατί είναι ολίγοι με επιφανειακούς τίτλους και ανίκανοι να καταλάβουν τι σημαίνει παιδεία και πρόσβαση σε αυτή. Δε τους πρέπει ούτε ο τίτλος του καθηγητή ούτε του πολιτικού.
Ο Γ. Παπανδρέου γνωστός για την ευγένεια του δε θα απαντήσει. Και καλά έκανε, διότι δεν έπρεπε να κατέβη στο επίπεδο των υβριστών του.
Παρενθετικά, έτσι για να καταλάβουν οι αναγνώστες με τι ρυθμούς «τρέχουν» από διάφορους καθηγητές τα πανεπιστήμια μας αναφέρω ενδεικτικά: Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 20ου αιώνα θεωρήθηκε από την ολότητα σχεδόν των επιστημόνων, απ’ όλες τις επιστήμες, η αποτύπωση της διπλής έλικας του DNA από τον κ. Watson και τους συνεργάτες του. Λοιπόν, ο κ. Watson εκκλήθηκε στην Ελλάδα να ομιλήσει ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!
Ξεχνούν όλοι τους ότι η Ελλάδα διαθέτει κι άλλες πρωτιές. Όπως η κυβέρνηση Τζανετάκη. Ήταν η πρώτη στην Ευρώπη και πιθανώς στον κόσμο που συγκροτήθηκε από τα κόμματα των άκρων (δεξιά-αριστερά) ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του κέντρου. Επί μήνες μετά την υποχώρηση του από την πρωθυπουργία ο αποθανών πλέον Τζανής Τζανετάκης γύριζε όλον τον κόσμο για να μεταδώσει την εμπειρία του ως πρωθυπουργός αυτής της «αταίριαστης» συγκυβέρνησης.
Φυσικά στην Αμερική επί αμοιβή. Δε θυμάμαι να τον αποκάλεσε κανένας «καθηγητή» Τζανετάκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς