Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αντίθετος στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ώρα τρόικας!


Όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά
Ριζικά αντίθετος στο ενδεχόμενο κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και μετάταξης των 4.000 δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Ωστόσο στην σημερινή συνάντηση τρόικας και κυβέρνησης φαίνεται να συμφωνήθηκε μέσω μετατάξεων να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.

Όπως είναι γνωστό έχει υπάρξει πρόταση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη (ΔΗΜΑΡ) για περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους εννέα μήνες.

Μέτρα που ποτέ δε συζήτησε με την ΤΑ

Σε ανακοίνωσή του, το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε μέτρα, που ποτέ δεν συζήτησε με την Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους, συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων, των πρόχειρων λύσεων, των αιφνιδιασμών και κυρίως των αυταρχικών και αντιλαϊκών πολιτικών.
Επιπλέον σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μόνιμο θύμα, καθώς περιορίζεται συνεχώς το κοινωνικό της έργο, συρρικνώνονται οι υπηρεσίες της, "πληρώνει" τις πολιτικές του Μνημονίου και της Τρόικας.

 "Δεν είναι δυνατόν μια αρμοδιότητα που έχει δοθεί στους δήμους εδώ και 28 μήνες, προσφέροντας υπηρεσίες και διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των πόλεών μας να καταργείται με τρόπο αιφνιδιαστικό και στη λογική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο για καμία άλλη βίαιη προσαρμογή.

Συμφωνία με τρόικα 

Λύση στον γόρδιο δεσμό μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο ζήτημα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή», η μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της Δημοτικής Αστυνομίας, που υπολογίζονται σε 4.000 ανά την επικράτεια, στην ΕΛ.ΑΣ.

Τη συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει αποδεχθεί κατ’ αρχήν η τρόικα, ενώ θετικό είναι και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε –και να έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή από την τρόικα– τη μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της δημοτικής αστυνομίας (σ.σ. περίπου 4.000) στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την υπαγωγή και των δημοτικών αστυνομικών στην κινητικότητα, μετά τους καθηγητές του υπουργείου Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι εφικτός ο στόχος που θέτει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για ολοκλήρωση των μετακινήσεων 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Δημ. Χατζησωκράτης

«Κινητικότητα σημαίνει να μπορέσει να λειτουργήσει πραγματικά η δημόσια διοίκηση, να μπορέσει να φτιαχτεί η δημόσια διοίκηση με αξιολογήσεις και μετακινήσεις όπου υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι δυνατόν, η κυβέρνηση υποτασσόμενη στις πιέσεις της τρόικας για να της  παραδοθούν 12.500 ονοματεπώνυμα  μετακινούμενων, να χρησιμοποιήσει   το «τρικ» της μεταφοράς ολόκληρης της δημοτικής αστυνομίας  στην ΕΛ.ΑΣ..», τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του Mega το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δ. Χατζησωκράτης.

Αντίθετοι και οι ΑΝΕΞΕΛΛ.

Την έντονη αντίθεσή της στην πρόταση της κυβέρνησης για μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών της χώρας στην Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κάνοντας λόγο για «αποδυνάμωση των δήμων».

Βρήκαν τους 12 χιλιάδες που θα οδηγήσουν στην ανεργία

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σημερινή συνάντηση τρόικας και κυβέρνησης, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση.

Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατά πληροφορίες, η παρέμβαση θα συνίσταται σε αυστηρό καθορισμό του χρόνου, κατά τον οποίον κάποιος θα μπορεί να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς