Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μπερτόδουλος και αφισοξηλωτής ο Αντιδήμαρχος Πατρέων Αχ. Γεωργακόπουλος

Αχιλλέας Γεωργακόπουλος.



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Αν μη τι άλλο προκάλεσε αίσθηση η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, στο ζήτημα της αποξήλωσης των αφισών ενός πολιτικού κόμματος, δύο ημέρες πριν την κεντρική του εκδήλωση στην πόλη της Πάτρας.

Προφανώς οι μηχανισμοί παθητικής δράσης που δρουν εντός του Δήμου είναι αυτοί που οδήγησαν τα πράγματα στην καλλιέργεια έντασης των σχέσεων μεταξύ Δήμου Πατρέων και ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Τους οποίους, όπως είναι πολύ πιθανό, δεν ελέγχει ο Δήμαρχος, αλλά και καλύπτει κατά την δημόσια έκφρασή του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Είναι αν όχι φαιδρό, τουλάχιστον ελαφρώς αστείο το επιχείρημα της αποκαθήλωσης μερικών αφισών, όπως λέει, διότι του έκαναν παράπονα πολίτες που κινδύνευσαν από πιθανή πτώση δύο-τριών ταμπλό.

«Τους εξήγησα ότι κατέβηκαν από τα συνεργεία μας, κατόπιν καταγγελίας δημοτών, δύο – τρία ταμπλό τα οποία είχαν καταστραφεί και τα οποία υπήρχε κίνδυνος να πέσουν», λέει στην ανακοίνωσή του, απαντώντας στην καταγγελία.

Και λοιπόν; Τα χαρτονένια ταμπλό δεν ήσαν ούτε από σίδερο, μήτε από ατσάλι, αλλά ούτε κι από μόλυβδο. Ξέρει κανείς να… κινδυνεύουν άνθρωποι από πτώση χαρτονιού; Κι έπειτα πόσες… ανθρωποκτονίες είχαμε στην Πάτρα από τέτοιο κίνδυνο;

Κι επειδή οι δικαιολογίες αυτού του τύπου, για την φίμωση πολιτικού κόμματος, θυμίζουν Μπερτόδουλους της δεκαετίας του ’60, καλό είναι και να μην χρησιμοποιούνται, αλλά και να κοιτάξουν εκεί στο Δήμο ποιοι εφάρμοσαν με δογματικό τρόπο το εδάφιο περί Καθαριότητας; Οπότε να το εφαρμόσουν και στα μυαλά τους!

Πολλές οι συμπτώσεις για να είναι τυχαίες. Και η απάντηση περί προστασίας των πολιτών, που ταιριάζει με πρακτική Δένδια, μόνον για έξυπνους πολίτες δεν είναι κατάλληλη.

Το πιθανότερο είναι ότι εντός του Δήμου επωάζονται στοιχεία αντιτιθέμενα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που όμως με την πρακτική τους εκθέτουν τον Δήμαρχο Πατρέων, που τον εμφανίζουν ως επικεφαλής σε ένα σκορποχώρι, μπουλούκι ασκέρι, που υποτίθεται μεριμνά για την… καθαριότητα της πόλης. 

«Η επιλογή του συγκεκριμένου τρόπου διαφήμισης της εκδήλωσης έγινε μετά από υπόδειξη του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αχιλλέα Γεωργακόπουλου με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο μικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση και την διευκόλυνση των συνεργείων καθαρισμού στο έργο τους, μετά το πέρας της εκδήλωσης», αναφέρει η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, που ήρθε δικαιολογημένη.
Και άλλο κόμμα έκανε συγκέντρωση, τοποθέτησε αφίσες για την ενημέρωση των πολιτών, που ακόμα υπάρχουν αιωρούμενες, αλλά δεν διανοήθηκε κανείς να τις αποξηλώσει πριν την εκδήλωση. Ούτε από το Δήμο Πατρέων και πολύ περισσότερο ούτε από μέλη άλλου κόμματος. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας μετέφερε διαδοχικά δύο φορές την ημέρα της εκδήλωσή του, ακριβώς για να μην συμπέσει κοντά με την εκδήλωση του ΚΚΕ με Κουτσούμπα, ώστε και τα δύο κόμματα να μην αλληλοεπικαλυφθούν.
Κάποιοι από το Δήμο Πατρέων, δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την κόσμια συμπεριφορά των δύο κομμάτων της αριστεράς και βάλθηκαν να χρησιμοποιήσουν την Υπηρεσίας Καθαριότητας. 

Τέτοιες παλιομοδίτικες πρακτικές είναι γνωστές. Ας μην κοπιούν και εκθέτουν και τον Δήμαρχο.

Ο Γιάννης Δημαράς, τουλάχιστον είναι νοήμων και δεν πέφτει σε τέτοιες λούμπες, πολύ περισσότερο που όπως έχει δηλώσει θα είναι πάλι υποψήφιος για το Δήμο.

Ο κ. Γεωργακόπουλος θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη, ντρίτα και σταράτα, για την ευθύνη του γεγονότος που τον βαραίνει, παρά να πασχίζει με δικαιολογίες.

Γιατί έτσι θα ρωτήσει κανείς: Πως εξηγείται ότι κατέβηκαν πανό και ταμπλό από όλη την οδό Γούναρη, την οδό Ακτής Δυμαίων και γενικά σε όλο το κέντρο της πόλης;

Γιατί ζητούσε συγνώμη από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που την Τρίτη το πρωί διαμαρτύρονταν έντονα από τηλεφώνου για τον βανδαλισμό συνεργείων του Δήμου εις βάρος του κόμματος;

Γιατί δήλωνε ανεύθυνος και εκτός Πατρών, στην Κομοτηνή, κατά το πρωί της Τρίτη που εξελίσσονταν η επιχείρηση αποκαθήλωσης;

Ας το καταλάβει ο ίδιος και όσοι στο δήμο Πατρέων, ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Δεν μπορεί σε ιδιώτη να του παραχωρείται δημοτικός χώρος για να κάνει την εκδήλωσή του, την ίδια ημέρα να γεμίζει ο τόπος με αφίσες τριών ιδιωτών και η εκδήλωση ενός αριστερού κόμματος να τίθεται στο στόχαστρο των όποιων διαφωνούντων ανεγκέφαλων.

Φθάνει η προστασία του τοπικού χιτλερικού κόμματος που επιδεικνύεται από τους μηχανισμούς του κεντρικού κράτους και βουλευτή της ΝΔ στην Αχαΐα, υπονομεύοντας τη Δημοκρατία. 

Μας είναι αρκετοί οι Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες και εσχάτως ο και ποιητής Βύρων Πολύδωρας, που παροτρύνουν για συγχώνευση με το ναζιστικό μόρφωμα του τόπου, το οποίο ο κ. Θρασ. Μαυρομμάτης, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ καταδικάζει, αλλά την ευθύνη για την επώασή του, άστοχα την ρίχνει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ!

Φθάνουν αυτά και άλλα, όπως το ρυπαρογράφημα του Γ. Παπαχρήστου στα «Νέα», ας μην συμμετέχει και ο Δήμος Πατρέων στην περαιτέρω υποβάθμιση της ανάπηρης Δημοκρατίας μας. Ούτε ανάγκη υφίσταται, μήτε συμφέρον έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς