Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Συναντήσεις με αρμοδίους για θέματα του Δήμου Πατρέων από Απ. Βανταράκη και Η. Κουρή



Από τους ανεξάρτητους συμβούλους  του Δήμου Πατρέων Απ. Βανταράκη και Η. Κουρή δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο πληροφόρησης.

«Στα πλαίσια του έργου και των αρμοδιοτήτων μας, ως Δημοτικών Συμβούλων και έχοντας ως προτεραιότητα την αναζήτηση και προώθηση λύσεων που αφορούν την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον της Πάτρας, ξεκινήσαμε μία σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων έτσι ώστε να συζητήσουμε ανάλογες παρεμβάσεις.

Στις 22/5/13 συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Θαν. Γιανναδάκη και ενημερωθήκαμε για τις θέσεις του ΤΕΕ σε βασικά ζητήματα της πόλης όπως ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, το θαλάσσιο μέτωπο, το κυκλοφοριακό της πόλης, κλπ.

Από τη συζήτηση διαπιστώσαμε τη διάθεση του ΤΕΕ και του κου Γιανναδάκη να βοηθήσει έμπρακτα στα κύρια ζητήματα της πόλης. Του θέσαμε την ανησυχία μας για τη στασιμότητα που υπάρχει για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων της πόλης που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη. Τον ενημερώσαμε για τις θέσεις μας για τα παραπάνω ζητήματα και του ζητήσαμε τη συνεχή ενεργή στήριξη του ΤΕΕ στις δίκαιες σε πολλές περιπτώσεις διεκδικήσεις των δημοτών. Επίσης ζητήσαμε τη μεγάλη σημασία που πρέπει να δίνεται στην ενημέρωση των δημοτών ειδικά σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά του.

Στις 5/6/13 επισκεφθήκαμε την πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ κ. Τασία Παπαντωνοπούλου και τους εργαζόμενους του ΚΟΔΗΠ και συζητήσαμε πάνω σε δύο βασικούς άξονες:

1. Την απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση ή συγχώνευση των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

2. Τις δράσεις εθελοντισμού που σε πολλές περιπτώσεις με λανθασμένο τρόπο υποκαθιστούν δομές του ΚΟΔΗΠ.

Εκφράσαμε την ανησυχία και την αντίθεσή μας στο χειρισμό και των δύο ζητημάτων και ζητήσαμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίσουν τους εργαζόμενους στον Οργανισμό , το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού και την ποιότητα των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών.

Κατά τη γνώμη μας, ο εθελοντισμός συμπληρώνει και δεν υποκαθιστά τις κοινωνικές δομές του Δήμου. Επίσης συζητήσαμε με την Πρόεδρο, τα οφέλη που θα έχει ο Κοινωνικός Οργανισμός από τις πρόσφατες συναυλίες κοινωνικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθούν.

Οι επισκέψεις σε φορείς θα συνεχιστούν γιατί θεωρούμε αναγκαία (λόγω της συστηματικής έλλειψης ενημέρωσης από τη δημοτική αρχή) την προσέγγιση και διερεύνηση λύσεων για τα κρίσιμα θέματα για την καθημερινότητα του δημότη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς