Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο Σαμαράς απειλεί και στελέχη του αναπολούν τις ημέρες που η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση

Συνάντηση των εταίρων σε καιρούς δύστηνους!


Έτσι με δεδομένα τα παραπάνω ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ετοιμάζονται για κατάποση του… κόνιου των εκλογών!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Kυβερνητικές πηγές απαντώντας προχθές στο αίτημα του διδύμου Βενιζέλου-Κουβέλη για σύγκληση αρχηγών έλεγαν ειρωνικά: «Μα καλά, τι να πουν πάλι; Λες και δεν ήταν σύσκεψη αρχηγών αυτή που έγινε την Κυριακή»...

Αυτά πληροφορηθήκαμε στο περιθώριο των παρενεργειών της κίνησης για  το κλείσιμο της ΕΡΤ, που έχει προκαλέσει πάταγο στην  Ελλάδα και στον Κόσμο και μείναμε άναυδοι, καθώς οι δύο συνεταίροι του Σαμαρά παριστάνοντας τους παραγκωνισμένους, ζητούσαν δήθεν συνάντηση για συζήτηση του θέματος, αλλά στην ουσία, για να λύσουν τη θηλιά της δημόσιας τηλεόρασης, που τους πνίγει!

Εκμεταλλευόμενος ο Αντ. Σαμαράς την αναβλητικότητα των συνεταίρων του διαμηνύει μέσω Μεγάρου Μαξίμου προς τα έξω ότι πρόκειται να κατατεθεί σήμερα ή αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ προκειμένου να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Κι αυτό σημαίνει ότι θα ψηφιστεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή το αργότερο έως την Κυριακή. 

Μ' άλλα λόγια, με δεδομένη την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και τις προαναγγελίες τους πως δεν θα υπερψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο που κατατέθηκε, μες στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να χάσει και επισήμως η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής. Αν επιβεβαιωθούν βέβαια τα όσα διαρρέονται σκοπίμως.

Στην περίπτωση αυτή λέγεται ότι ο Αντ. Σαμαράς θα έχει αποφασίσει να ζητήσει επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής και, αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. παραμείνουν αμετακίνητοι, τότε η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα είναι μονόδρομος.

Κι εδώ είναι που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν, δεδομένης και της εσωτερικής πίεσης που δέχεται ο Φ. Κουβέλης. Ενδεικτική είναι και η παραίτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Χρ. Χωμενίδη.

«Αν πάμε σε εκλογές, μένετε εκτός Βουλής», φέρεται να είπε σε Βενιζέλο και Κουβέλη ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκος, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή μετεκλογικά.

Έτσι με δεδομένα τα παραπάνω τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ ετοιμάζονται για την κατάποση του… κόνιου των εκλογών!

Κατσέλη: Κώλυμα απώλειας δεδηλωμένης

Πάντως την αδυναμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρέμβει , σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  αλλά και την πασιφανή απώλεια δεδηλωμένης της κυβέρνησης Σαμαρά, με την αρνητική τοποθέτηση της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνει σε δήλωσή της και η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

Κι όπως σημειώνει, «εκ των πραγμάτων προκύπτει σοβαρό κώλυμα συνταγματικότητας καθώς και προβλήματα νομικής υπόστασης και ισχύος του νομοσχεδίου που κατατέθηκε, δεδομένου ότι από αυτό απουσιάζουν υπογραφές συναρμοδίων υπουργών όπως προνοεί το Σύνταγμα της χώρας».

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και πρόωρες εκλογές, που πυροδοτεί η αιφνίδια απόφαση Σαμαρά για διάλυση της ΕΡΤ, καταγράφει το σύνολο των ελληνικών αθηναϊκών εφημερίδων, με τη μεγάλη πλειονότητά τους να ακολουθεί την αμηχανία ή και την οργή της κοινής γνώμης. Εφημερίδες που παραδοσιακά στηρίζουν την ΝΔ, τώρα βρίσκονται σε θέση άμυνας.

Άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι κορυφαία στελέχη της ΝΔ γλυκοκοιτάζουν προς την πλευρά της ενδεχόμενης συνεργασίας με την Χ.Α., ενώ άλλα, όπως στην περίπτωση στελεχών της ΝΟΔΕ ΝΔ της Αχαΐας, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους αναπολούν τις ημέρες που βρίσκονταν στην πλευρά της αντιπολίτευσης. Και μονολογούν: Τώρα δεν είναι να βρίσκεσαι στην κυβέρνηση. Καλά είναι στην αντιπολίτευση»!  

Κάλεσμα σε ανένδοτο από τον Αλ. Τσίπρα

Πρόσθετο σημείο τριβής είναι η αντίθεση του Κ. Παπούλια με το σχέδιο Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ, που  άφησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εννοηθεί κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αλ. Τσίπρα, με τη διευκρίνιση ότι το Σύνταγμα δεν του δίνει τη δυνατότητα να αναπέμψει την ΠΝΠ, όπως δηλαδή θα ήθελε πιθανώς να κάνει.  

Σε απάντηση, ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε με τη δήλωση: 

«Από εδώ και στο εξής και μέχρι αυτή η κυβέρνηση, που είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, να αποχωρήσει και να οδηγήσει τη χώρα στη δημοκρατική διέξοδο, θα βρεθούμε στο πλάι των εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Και καλούμε τον λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της κοινωνικής συνοχής. 

Καλούμε τον λαό να συμπαρασταθεί στους αγώνες των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή καθώς και σε κάθε άλλο χώρο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας σε όλη την Ελλάδα. Και με την παρουσία του, την ειρηνική και τη μαζική, να αναδείξει την αντίσταση και την αγανάκτησή του σ΄ αυτές τις επιλογές».

Τούτων δοθέντων για τους συνεταίρους του Αντ. Σαμαρά ο δρόμος μπροστά τους είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς