Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο οδικός χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ ως το ιδρυτικό συνέδριο



Ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει την 1η Ιουλίου στην Πάτρα

Υπεράσπιση της δημοκρατίας -Υπεράσπιση των πιο φτωχών και ευάλωτων πολιτών, είναι το δίπτυχο δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, προγραμματικών και κινηματικών, που ξεκίνησαν ήδη και θα κορυφωθούν στις 10 Ιουλίου, με το ιδρυτικό συνέδριο. Ταυτοχρόνως, όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπνέεται, παίρνει δύναμη από τα κόμματα της Αριστεράς και τα κινήματα στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Η πρώτη εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τα Μέσα ενημέρωσης, κατέδειξε το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου για τον πυλώνα αυτό της δημοκρατίας. Σήμερα Δευτέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει τα κοινωνικά προβλήματα και απευθύνεται στους πολίτες, με τα άμεσα μέτρα για την ανακούφιση από τη φτώχεια, φτώχεια που αφορά, πλέον, πολλούς, πάρα πολλούς...

 Χάρτης αξιοπρεπούς διαβίωσης

Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Βάρναλη, στη Δραπετσώνα (απέναντι από το Δημαρχείο), ο Αλέξης Τσίπρας, από κοινού με τους βουλευτές Πειραιά του κόμματος, Θοδωρή Δρίτσα, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Τζένη Βαμβακά, και φορείς της περιοχής, θα ξεδιπλώσουν τον "χάρτη αξιοπρεπούς διαβίωσης", με συγκεκριμένους, απτούς στόχους και μέτρα, χάρτη που με κάθε λεπτομέρεια εκπόνησε η αρμόδια ομάδα εργασίας, με συντονιστή τον Ανδρέα Καρίτζη.

Τι θα απογίνουν οι οικογένειες χωρίς εισόδημα και κατοικία; Τι θα γίνει με εκείνους που έχουν χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο; Δηλωτική της κεντρικής κατεύθυνσης των προτάσεων είναι η ειδική μέριμνα προς τα παιδιά και τις ανάγκες που αυτά έχουν, αλλά και το πρόγραμμα, με τον τίτλο "τροφή για όλους". Επίσης, τους συντάκτες των μέτρων απασχόλησε η στοιχειώδης πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, όπως ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, καθώς επίσης και τηλεπικοινωνίες. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους και όσους έχουν ελάχιστο εισόδημα, είναι δύο ακόμη κεφάλαια.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται πλάι στις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, πλάι στις οικογένειες με άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες που έχουν μέλη με ψυχικές διαταραχές και τοξικοεξάρτηση, πλάι στους αστέγους.

Μια πρόταση που δεν θα αποφύγει να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα "πού θα βρείτε τα λεφτά;", πόσο μάλλον στη σημερινή δυσμενή συγκυρία και παρά τις γνωστές δυσκολίες χρηματοδότησης. Ωστόσο -είναι πεποίθηση του ΣΥΡΙΖΑ- οι δυσκολίες αυτές δεν δικαιολογούν την πολιτική της μνημονιακής παράταξης, αφού κατ' ουσίαν η απουσία πολιτικής αντιμετώπισης της φτώχειας δεν οφείλεται στις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, αλλά στη μεταφυσική πίστη στις αγορές.

Μέτωπο για Σκοπευτήριο και ΕΥΑΘ

Την Τρίτη το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Μανώλη Γλέζο θα επαναλάβουν, από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ότι ο ιερός αυτός τόπος μνήμης και θυσίας δεν είναι προς πώληση και σε αυτό "δεν θα βρείτε απέναντί σας μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βρείτε απέναντι όλο τον ελληνικό λαό", προειδοποιούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αντώνη Σαμαρά, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Και την επομένη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στη Θεσσαλονίκη, μαζί με το Ινστιτούτο "Νίκος Πουλαντζάς" συστήνουν μέτωπο από κοινού με τους Θεσσαλονικείς κατά της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας επιχείρησης νερού (ΕΥΑΘ), και μία ημέρα μετά ακολουθεί συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης. Η επόμενη θεματική εκδήλωση αφορά, στις 10/6, τη Δημόσια Διοίκηση -Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Έπεται συζήτηση για την οικονομία στις 12/6, με τη συμμετοχή του "Νίκος Πουλαντζάς" και πάλι, και σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, ενώ την επομένη ο Βόλος θα φιλοξενήσει την προγραμματική συζήτηση για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Στις 17 Ιουνίου, στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα πραγματοποιήσει κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα (όπως είχε γράψει προ εβδομάδος η "Αυγή" της Κυριακής). Στις 20/6 εργασιακά και ανεργία θα τεθούν στην πόλη των καπνεργατών, την Καβάλα, ενώ το πολιτικό σύστημα θα είναι το θέμα της τελευταίας προγραμματικής εκδήλωσης, στις 28/6, στα Χανιά.

Παρών σε όλες αυτές ο πρόεδρος της Κ.Ο., ο οποίος συν τοις άλλοις θα μιλήσει την 1η Ιουλίου στην Πάτρα, αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας, όπως, για παράδειγμα, στις 25/6 στα Βριλήσσια.

Η προγραμματική αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ συμπίπτει χρονικά και με την ωρίμανση του ενιαίου πολυτασικού κόμματος: εδώ, οι σημαντικότερες χρονολογίες είναι στις 9/6 η ΚΠΕ του ΣΥΝ και στις 15/6 το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ για την αυτοδιάλυσή του. Παράλληλα, "τρέχει" η καμπάνια εγγραφής νέων μελών και κάθε τοπική-κλαδική οργάνωση διαμορφώνει το πρόγραμμα των προσυνεδριακών συζητήσεών της επί των θέσεων και του νέου καταστατικού (που η εφημερίδα μας δημοσιεύει σήμερα σε ειδικό ένθετο).

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους αντιπάλους του, αλλά και τον εαυτό του, για τη σωτηρία της κοινωνίας και της χώρας είναι μπροστά του...

(Πηγή: Νίκος Παπαδημητρίου – Αυγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς