Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αύριο αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για την άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Από την συμπαράσταση των Πατρινών στους απολυμένους της ΕΡΑ Δυτικής Ελάδας την Κυριακή 16-6-2013.
.

Επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις απειλεί η ΓΣΕΕ για ΕΡΤ σήμερα μετά τις 6 μ.μ. – Προσφυγή των εργοδοτών στο Πρωτοδικείο

Ανοικτό το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων  κινητοποιήσεων αφήνει η ΓΣΕΕ, εις άσκηση πίεσης προκειμένου να αλλάξει η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, που θα αρχίσει στις 6 μ.μ.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, θα συζητηθεί αύριο η προσφυγή που θα καταθέσουν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, μετά την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ.

Την προσφυγή υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, STAR, MEGA, SKAI, ALPHA και Μακεδονία και στρέφεται κατά των Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ETITA), Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ).

Στην προσφυγή τους, θα αναφέρουν ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την προκήρυξη και κοινοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων και θα ζητούν να απαγορευθεί στο μέλλον κάθε απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον δεν τηρείται ο νόμος.

Αύριο η απόφαση του ΣτΕ



Αύριο αναμένεται  η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας για την ΕΡΤ, καθώς ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνος Μενουδάκος θα αποφασίσει για τις προσφυγές  της ΠΟΣΠΕΡΤ και της πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ελ. Παπαζώη, που ζητούν να «παγώσει» η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο Κ. Μενουδάκος θα αποφανθεί εάν θα λειτουργήσει ή όχι η ΕΡΤ και με ποιες προϋποθέσεις, μετά και τη συνάντηση που θα έχει στις 5 το απόγευμα σήμερα τόσο με νομικούς εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και την κ. Παπαζώη, όσο και με εκπροσώπους της κυβερνητικής πλευράς, που τους έχει καλέσει για να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή εάν είναι νόμιμη ή όχι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απλά θα εξετάσει εάν από τη μη λειτουργία της ΕΡΤ επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη και για τους εργαζόμενους.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Κ. Μενουδάκος θα κάνει εν μέρει δεκτή την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ  (χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία) και πως η ΕΡΤ θα λειτουργήσει ξανά. Πάντως πολιτικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν ότι μία τέτοια απόφαση θα διευκολύνει τον Αντ. Σαμαρά να ανακρούσει πρύμνα και να μην φάει τα μούτρα του επί σκληρού πολιτικού εδάφους, όπως του επιφυλάσσεται λόγω τη αδιαλλαξίας του. Έτσι και οι Βενιζέλος-Κουβέλης κάτι θα έχουν να προφασισθούν για να συνεχίσουν την στήριξη Σαμαρά.

Τις επόμενες μέρες, το δικαστήριο θα εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ που ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για την κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ – Α.Ε.)» όπως επίσης και την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς