Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλαυδιανός: Εάν πάρουμε 33% στις εκλογές, το πιθανότερο, πάμε για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Πυκνό το ακροατήριο στην αίθουσα του ΜΛΤ στην Πάτρα, παρακολούθησε την προσυνεδριακή διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ –είπε- δεν θα αδιαφορήσει, αφήνοντας το λαό να πέσει πάλι στα χέρια αυτών που τον γονατίζουν με την πολιτική τους σήμερα»

Παύλος Κλαυδιανός- Γ. Γιαννόπουλος- Γ. Τόλιος.
Μιλώντας για την προοπτική ανάληψη της κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν σύμμαχοι, ο Παύλος Κλαυδιανός από την πλειοψηφία της ΚΕΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  είπε ότι, «εάν πάρουμε το 33% στις επόμενες εκλογές, το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ενώ δεν απέκλεισε συμμαχία με άλλο κόμμα και πάντως ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αδιαφορήσει, αφήνοντας το λαό να πέσει πάλι στα χέρια αυτών που τον γονατίζουν με την πολιτική τους σήμερα».

Ο δε Γ. Τόλιος αναφερόμενος στο ζήτημα των συμμαχιών επέστησε την προσοχή των μελών να μην προτρέξουν και κατασκευάσουν σενάρια γιατί με την έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών όλα θα είναι ρευστά και τίποτα δεν πρέπει να προδικασθεί! 

Τα παραπάνω ακούστηκαν στη συζήτηση για τις θέσεις, το καταστατικό και την πορεία προς το Πρώτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο διάστημα από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου.
Βασίλης Χατζηλάμπρου.

 Χθες τα μέλη του κόμματος στην Πάτρα -με συμμετέχοντα τον βουλευτή Αχαΐας Βασίλη Χατζηλάμπρου και απούσα την Μαρία κανελλοπούλου λόγω κοινοβουλευτικής δέσμευσης- ενημερώθηκαν και εξέφρασαν απόψεις για την πορεία του κόμματος, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, με την συμμετοχή των μελών της ΚΕΠΕ Παύλου Κλαυδιανού, από την πλειοψηφία και Γ. Τόλιου από την μειοψηφία.

Η αίθουσα του ΜΛΤ ήταν κατάμεστη κόσμου από τα πρώτα λεπτά της συγκέντρωσης και αυτό προμήνυε το αυξημένο ενδιαφέρον εκ μέρους των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Πάτρα.

Την συζήτηση άνοιξε ο Παύλος Κλαυδιανός που αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα   καταστατικά ζητήματα και προδιέγραψε τις θέσεις που προτείνει η πλειοψηφία της ΚΕΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτές δεν είναι οι τελικές και σε κάθε περίπτωση αποτελούν μία πρώτη προσέγγιση, ενώ θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα αποτελέσουν κείμενο πολιτικής απόφασης αφού θα προηγηθεί διάλογος, επεξεργασία και συγκερασμός απόψεων μέσα στο Συνέδριο.

Σε απάντηση για το θέμα του νομίσματος είπε ότι δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα μιλήσουν πρώτοι για έξοδο από το νόμισμα, αλλά σε περίπτωση που μία ομάδα κρατών αποφασίσει κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων θα ανοίξει η συζήτηση.

Μίλησε για την ανάγκη ανατροπής της αρχιεκτονικής της ευρωζώνης και επεσήμανε ότι αυτή η θέση είναι ταυτόσημη σε όλο το κόμμα, ενώ για το χρέος, υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ρήτρα ανάπτυξης και μετά από κούρεμα τουλάχιστον κατά 80%, αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους.

Από την πλευρά της μειοψηφίας ο Γ. Τόλιος επεσήμανε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε πορεία αντιδραστικοποίησης και δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ της δεκαετίας του ΄80 κι αυτό φαίνεται καθαρά στην περίπτωση της Κύπρου. Μίλησε για την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, στήριξη μισθών και συντάξεων και κατάργηση μνημονίου.

Ακόμη υπενθύμισε ότι στην περίπτωση της επιστράτευσης των καθηγητών και άλλων επαγγελματικών ομάδων νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ανέτοιμος να αντιμετωπίσει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Σαμαρά, γιατί του έλειπε σχέδιο για κήρυξη πολιτικής απεργίας.
Μίλησε για ανάγκη κατάρτισης σχεδίου που θα αποτελεί απάντηση της κυβέρνησής του σε περίπτωση άρνησης των πιστωτών να άρουν τις απαιτήσεις των.

Ο λαός, είπε,  επιδοκίμασε με την ψήφο του τον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο  Ιούνιο γιατί η δράση του ήταν κινηματική. Γιαυτό χρειάζεται περισσότερο κινηματική δράση, με στόχο συγκρότηση κυβέρνηση αριστεράς, ώστε να απαντήσουμε στους πολίτες που ρωτούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά στις δημοσκοπήσεις.

Ακολούθως υποβλήθηκαν ερωτήσεις από τα μέλη του κόμματος και η διαδικασία έκλεισε με τοποθετήσεις μελών, οι οποίες ήσαν αρκετές και σημαντικές.

Την συζήτηση διεύθυνε ο Γιώργος Γιαννόπουλος από την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των κινήσεων του κόμματος και ψηφοφορίες για τα κείμενα που θα προταθούν στο Συνέδριο.

Στο πλαίσιο αυτό η Οργάνωση  του Ανατολικού Διαμερίσματος πραγματοποιεί συνέλευση στα γραφεία του κόμματος αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου, ώρα 8.30 μμ και στις 20 του μηνός άλλη συνέλευση για ψηφοφορία.

 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς