Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ένα εκατομμύριο υπογραφές για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι του Μπαγκλαντές

Με τη φωτογραφία του αγαπημένου της προσώπου στα χέρια η Μπαγκλαντεσιανή πολίτις.

Διεθνής εκστρατεία της παγκόσμιας κοινότητας των AVAAZ


Αγαπητοί φίλοι,
Εκατοντάδες γυναίκες του Μπαγκλαντές έχουν καεί ή συνθλίβονται μέχρι θανάτου κάνοντας τα ρούχα μας!
Στις μέρες μας, μεγάλες εταιρείες μόδας θα μπορούσαν να υπογράψουν μια συμφωνία που θα αποτελεί είτε ένα ισχυρό κωδικό ασφαλείας ή ένα αδύναμο τέχνασμα δημοσίων σχέσεων. Εάν 1 εκατομμύριο από εμάς προς τους Διευθύνοντες Συμβούλους της H & M και η GAP στηρίξουν έναν σωτήριο κώδικα, τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν:

Υπογράψτε:
 
Έχουμε δει όλες τις φρικιαστικές εικόνες των εκατοντάδων αθώων γυναικών καίγονται ή να συνθλίβονται μέχρι θανάτου σε εργοστάσια κάνοντας τα ρούχα μας. Μέσα στις επόμενες μέρες μπορούμε να κάνουμε τις  εταιρείες να μην ξανασυμβούν ξανά.

Μεγάλα εμπορικά σήματα μόδας έχουν πηγή εκατοντάδες εργοστάσια στο Μπαγκλαντές. Δύο εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Calvin Klein, έχουν υπογράψει σύμφωνο ασφάλειας για ένα πολύ ισχυρό κτίριο από φωτιά. Άλλοι, με επικεφαλής από Wal-Mart, έχουν προσπαθήσει να ξεγλιστρήσουν από την υπογραφή, δημιουργώντας μία αδύναμη εναλλακτική λύση. Όμως, η τελευταία καταστροφή στο Μπαγκλαντές προκάλεσε συναντήσεις, κρίση και μαζική πίεση για να υπογράψει την ισχυρή έκδοση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν σε λίγες ημέρες. H & M και η GAP είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν μια ισχυρή συμφωνία, και ο καλύτερος τρόπος για να τους πιέσετε είναι να πάει μετά από τους CEOs. Αν ένα εκατομμύριο από εμάς απευθύνονται απευθείας σε αυτά με μια αναφορά, στο Facebook, στο tweets, στις διαφημίσεις, στους φίλους και στις οικογένειές τους, όλοι θα ακούσουν γι αυτό. Θα ξέρουν ότι το δικό τους εργοστάσιο και η φήμη των εταιρειών τους είναι στη γραμμή του στόχου μας. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν για τα ρούχα μας  σε εξωφρενικά επικίνδυνα κτίρια. Να  υπογράψουμε για να καταστούν ασφαλείς οι συνθήκες εργασίας τους, και να προωθήστε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλο βαθμό:

https://secure.avaaz.org/en/crushed_to_make_our_clothes_ss/?bBERZdb&v=24792

Η πρόσφατη τραγική κατάρρευση ταιριάζει στο πρότυπο. Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, πυρκαγιές και άλλες καταστροφές έχουν στοιχίσει χιλιάδες ζωές και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην εργασία. Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές εθελοτυφλεί στις μελαγχολικές συνθήκες, επιτρέποντας στους προμηθευτές να μειώσουν το κόστος για να κάνουν τα ρούχα σε γρήγορο ρυθμό και χαμηλή τιμή που περιμένουν οι παγκόσμιοι κολοσσοί της μόδας. Οι μεγάλες εταιρείες λένε ότι κάνουν ελέγχους, αλλά οι εργαζόμενοι λένε ότι τους ελέγχους των εταιρειών δεν μπορεί να τους εμπιστευθούν.

Οι εργαζόμενοι που υποστηρίζουνται από τη συμφωνία ασφαλείας απαιτούν ανεξάρτητες επιθεωρήσεις, δημόσιες εκθέσεις σχετικά με τις συνθήκες στο εργοστάσιο του προμηθευτή, καθώς και υποχρεωτικές επισκευές. Υπάρχουν σε εκκρεμότητα προσφυγές στα δικαστήρια των χωρών καταγωγής των εταιριών! Πλήρεις λεπτομέρειες των οποίων οι εταιρείες αγόραζαν από το εργοστάσιο που κατέρρευσε εβδομάδες πριν δεν είναι ακόμη γνωστές, και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η H & M ή το Gap τι έπραξε. Όμως, οι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε άλλα εργοστάσια του προμηθευτή H & M και GAP στο Μπαγκλαντές και για να μην πάρει τους εν πλω τώρα θα ασκήσει τεράστια πίεση σε άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν.

Ας ζητήσουμε από τους Γενικούς Διευθυντές των H & M και η GAP να οδηγήσουν τη βιομηχανία στη  υπογραφή του σχεδίου ασφάλειας. Υπογράψτε το όνομά σας και μετά μοιραστείτε αυτό το email ευρέως - τη στιγμή που θα φθάσει το 1 εκατ. θα πάρουν διαφημίσεις που δεν πρέπει να χάσετε:

https://secure.avaaz.org/en/crushed_to_make_our_clothes_ss/?bBERZdb&v=24792

Ξανά και ξανά, η Avaaz και τα μέλη της παλεύουν μαζί για να καταπολεμήσουν την εταιρική απληστία και την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέρυσι, βοηθήσαμε 100 Ινδούς εργάτες να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι τους, όταν μία ετειρεία από το Μπαχρέιν αρνήθηκε να τους αφήσει να φύγουν. Ας ρίξουμε τώρα την προσοχή μας για να σταματήσει η θανατηφόρα κούρσα προς τα κάτω σχετικά με την ασφάλεια του εργοστασίου.

Με την ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Jamie, Jeremy, Άλεξ, Ari, Diego, Μαρία, Μαρία-Paz, Ricken και η ομάδα Avaaz

PS - Πολλές εκστρατείες της Avaaz έχουν ξεκινήσει από τα μέλη της κοινότητας μας! Ξεκινήστε τη δική σας τώρα και κερδίστε για κάθε θέμα - σε τοπικό, εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο:  

MORE INFORMATION:

Collapse renews calls for safety agreement (Wall Street Journal)
http://blogs.wsj.com/indiarealtime/2013/04/25/bangladesh-deaths-renew-calls-for-safety-agreement/

15 May deadline set for Bangladesh safety plan (Industriall)
http://www.industriall-union.org/15-may-deadline-set-for-bangladesh-safety-plan

Western companies feel pressure as toll rises in Bangladesh (NBC News)
http://www.nbcnews.com/business/western-companies-feel-pressure-toll-rises-bangladesh-6C9624611

Avoiding the fire next time (The Economist)
http://www.economist.com/news/business/21577078-after-dhaka-factory-collapse-foreign-clothing-firms-are-under-pressure-improve-working

Bangladeshi garment factory death toll rises as owner arrested on border (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/28/bangladesh-garment-factory-collapse-owner-held

Bangladesh factory safety under scrutiny after collapse (CBC)
http://www.cbc.ca/news/world/story/2013/04/26/bangladesh-factory-building-safety.html

Hazardous workplaces: Making the Bangladesh Garment Industry Safe (Report, Clean Clothes campaign)
http://www.cleanclothes.org/resources/publications/2012-11-hazardousworkplaces.pdf/view



Support the Avaaz Community!
We're entirely funded by donations and receive no money from governments or corporations. Our dedicated team ensures even the smallest contributions go a long way.  
Η υποστήριξη της Κοινότητας Avaaz!           
Είμαστε χρηματοδοτούμενοι εξ ολοκλήρου από δωρεές και δεν λαμβάνουμε χρήματα από κυβερνήσεις ή εταιρείες. Η αφοσιωμένη ομάδα μας για να  εξασφαλίσει ακόμη και τις μικρότερες εισφορές πάει πολύ μακριά.
Donate to Avaaz
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς