Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μαχητική και βροντερή η διαδήλωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης της Πάτρας

Βίντεο του istologio G. Mosxou από την διαδήλωση στην Πάτρα.

Με ποσοστό 95% αποφάσισαν απεργία οι καθηγητές, αλλά δεν θα γίνει αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να προκηρύξουν απεργία την Παρασκευή 17-5-13

Ανεβαίνοντας την οδό Γούναρη.
Μαχητική και βροντερή η αποψινή διαδήλωση των καθηγητών της Πάτρας και των φοιτητών στο κέντρο της πόλης. Στις 7 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και μετά από μία ώρα ξεκίνησε πορεία με συνθήματα κατά της επιστράτευσης. Πραγματοποίησαν τη διαδρομή Μαιζώνος, Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη και κατέληξαν στην πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Στο μεταξύ σε μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί η απεργία την Παρασκευή, ιδίως μετά τη ουσιαστική άρνηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τον αγώνα των καθηγητών απέναντι στην αντιδημοκρατική επιστράτευση, με τις Πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινούν αύριο. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι προχθές Τρίτη, υπέρ της απεργίας αποφάσισαν και οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Αχαΐας μετά την ψηφοφορία που διενήργησαν το αποτέλεσμα της οποίας ήταν με συντριπτική πλειοψηφία της τάξεως του 95%. 

«ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να προκηρύξουν απεργία για την Παρασκευή 17/5 όπως είχε ζητήσει η ΟΛΜΕ - στάση που καταδικάζει σε σχετική ανακοίνωση η συνδικαλιστική παράταξη της ευρύτερης αριστεράς Αυτόνομη Παρέμβαση, τονίζοντας πως «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια μέχρι την τελευταία στιγμή και περιμέναμε μήπως και οι πλειοψηφίες αλλάξουν στάση και λάβουν σχετική απόφαση (...) Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απάντησε με ανακοίνωση, απορρίπτοντας το αίτημα των εκπαιδευτικών και υιοθετώντας ουσιαστικά τη βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης (...) ενώ η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ τηρεί σιγή ιχθύος και ορίζει συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη 16/05/2013 στις 9 πμ, καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την οργάνωση οποιασδήποτε κινητοποίησης», ανακοίνωσε η Αυτόνομη Παρέμβαση χθες.  

Στην οδό Μαιζώνος.
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την αντισυνταγματική και αυταρχική απόφαση για επιστράτευση.

Με το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, που στις δηλώσεις του ανέφερε: Όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορεί να ελπίζεις σε μία κοινωνία προκοπής και προοπτικής και κάλεσε «για άλλη μια φορά, τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση, να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα και να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες συρρικνώσεις σχολικών μονάδων και σε απολύσεις εκπαιδευτικών. 

Να ξεκινήσει μετά τις εξετάσεις ένας ουσιαστικός διάλογος με τους καθηγητές για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου στη χώρα μας».

Ογκώδης η συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου, που προηγήθηκε της πορείας.
Συν γυναιξί και τέκνοις πραγματποιήθηκε η πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς