Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νέα σκληρά μέτρα περιμένουν οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc




Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 43%
Την κατάρρευση της κυβερνητικής αξιοπιστίας επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, που μεταδόθηκε χθες βράδυ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο νέος φόρος για τα ακίνητα αποτελεί μετονομασία του χαρατσιού. Το 66% πιστεύει πως δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους, ενώ το 76,4% περιμένει να έρθουν νέα σκληρά μέτρα.

Στην ερώτηση "ποιες είναι οι αιτίες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας" το 35,7% απαντά ότι φταίει το Μνημόνιο, το 46,5% ότι φταίνε οι κυβερνήσεις που δεν προχώρησαν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και το 11,7% ότι είναι μεγάλη η κρίση. 

Συγκεχυμένη είναι η εντύπωση της κοινής γνώμης για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Το 31,8% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν απολύσεις έναντι 32,1% που διαφωνεί, ενώ το 34,8% θεωρεί ότι πρέπει να απολυθούν μόνο οι επίορκοι και οι ανίκανοι.

Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 43% έναντι 38,4% της Ν.Δ. Στην πρόθεση ψήφου πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 22,3% και ακολουθούν η Ν.Δ. με 22,1%, η Χρυσή Αυγή με 9,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 4,4%, άλλο μικρότερο κόμμα 6%, ενώ άκυρα - λευκά - αποχή 10,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς