Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η υπαναχώρηση Καπλάνη και μελών της Διοίκησης ΤΕΙ Πάτρας έφερε πόλεμο φοιτητών

Φωτογραφία αρχείου.


Η «Αθηνά» εξακολουθεί να διχάζει τους σπουδαστές
 Τρεις τραυματίες, μία κοπέλα και δύο νεαροί, ο ένας εκ των οποίων φέρει πιο σοβαρά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΤΕΙ Πάτρας σήμερα 11-4-13 το απόγευμα μεταξύ σπουδαστών και εξωσχολικών ατόμων που επιστρατεύτηκαν από την κυβερνητική φοιτητική νεολαία της ΠΑΣΚΕ.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν με αφορμή το Σχέδιο «Αθηνά» και την αντίδραση των σπουδαστών που ένιωσαν να τους κοροϊδεύει η Διοίκηση του Ιδρύματος, η οποία είχε δηλώσει πρόσφατα, πως θα παραιτείτο εάν δεν υπαναχωρούσε και έπαιρνε πίσω το Υπ.Π. το αντιφοιτητικό Σχέδιο.

          Τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον προϊστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και τότε οι φοιτητές του ΤΕΙ αντέδρασαν έντονα. Ζήτησαν επιμόνως τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών και αφού δεν συμφωνούσαν, αποφάσισαν να τους κλειδώσουν στο γραφείο.

        Στη συνέχεια κατέφθασαν μέλη της ΠΑΣΠ με «μπράβους» και άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν σπουδαστές των άλλων παρατάξεων και στην κυριολεξία φυγάδευσαν τόσο τον πρόεδρο του ΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη όσο και τα υπόλοιπα μη παραιτηθέντα μέλη της Διοίκησης.
        «Αυτό εσείς το λέτε λογική ή ομηρία;». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών ζητούσε να μάθει(!) για ποιο λόγο τον είχαν αποκλεισμένο οι φοιτητές του Ιδρύματος. «Δεν είμαστε στη Γυάρο. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και δρω ως ελεύθερος άνθρωπος και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συνέλευσης και να βρούμε λύση για το ΤΕΙ» είπε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σωκρ. Καπλάνης, προσκείμενος στον Γιώργο Παπανδρέου.

Φωτογραφία από το PatrasTimes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς