Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις κατέρχονται οι συνταξιούχοι Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα

Στιγμιότυπο από τις 19-12-12, μετά την διαμαρτυρία στον διορισμένο Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας.
Την Τρίτη συνέλευση στην Πάτρα, στις 19 Απριλίου επίσκεψη στου Μαξίμου
Με συνέλευση την Τρίτη 2 Απριλίου, στην ισόγειο αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και κλιμάκωση του αγώνα τους, οι συνταξιούχοι της πόλης ξεκινούν τις διαδικασίες ενημέρωσης, για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα μέχρι την κορύφωση των κινητοποιήσεων τους θα υλοποιηθούν δράσεις που θα περιλαμβάνουν από διαβήματα διαμαρτυρίας  προς τους αρμόδιους μέχρι  και επίσκεψη στον Πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ σε κινητικότητα βρίσκονται οι συνταξιούχοι ολόκληρης της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας που ετοιμάζεται για τις 19 Απριλίου στην Αθήνα με αιτήματα που αφορούν την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μετά την επιβολή των μνημονιακών μέτρων και την αλματώδη αύξηση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, αλλά και την έλλειψη αναγκαίων φαρμάκων.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται κινητοποίηση και από την πλευρά των συνταξιούχων της Πάτρας, με σκοπό την μετάβασή τους με πούλμαν, όπως είχε γίνει στις 15 Νοεμβρίου του 2011.

Όπως έγινε γνωστό, στην παμπελοποννησιακή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου την Τετάρτη 13 Μαρτίου οι Συνεργαζόμενες  Ομοσπονδίες των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), ΟΤΑ, ΝΑΤ και ΤΑΕΟΕΕ αποφάσισαν στις 19 Απριλίου να κάνουν συγκέντρωση έξω από το Μαξίμου και διαμαρτυρία προς τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά μετά την άρνηση των αρμόδιων υπουργών να δεχθούν και να συζητήσουν τα αιτήματα  των συνταξιούχων.

Την ίδια ημέρα έχει προγραμματισθεί συμμετοχή συνταξιούχων απ’ όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς