Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Εγώ θα συνεχίσω την περιπλάνηση ανοίγοντας δρόμους πλατιούς ενάντια στο σκότος. Μπόμπολα ερχόμαστε»

Αυτή την όψη έμφάνισε χθες το Αστ. Τμήμα Ιερισσού, μετά την τρομοκρατική επιδρομή των κουκουλοφόρων του Δένδια στα σπίτια των κατοίκων της Ιερισσού. Κι ο ακροδεξιός υπουργός, τρομοκρατημένος, έδωσε εντολή και καταργήθηκε, μεταφερόμενο εκτός χωριού.


Το αρχηγείο ΕΛΑΣ του τροκρατημένου Δένδια ανακοίνωσε την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος Ιερισσού μετά το κάψιμό του
 

«Μπόμπολα ερχόμαστε». Με τα παραπάνω λόγια που αναγράφονταν στο πανό των κατοίκων που έσπευσαν στη Θεσσαλονίκη σε συμπαράσταση των δύο συλληφθέντων στην Ιερισσός χθες τα χαράματα, η αντίδραση των συγχωριανών τους ήταν άμεση. 


Αρχικά όταν εφόρμησαν οι  κουκουλοφόροι του Δένδια στα σπίτια των συγχωριανών τους άρχισαν να χτυπούν τις καμπάνες και ο κόσμος συγκεντρώθηκε μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού, όπου άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό και έβαλαν φωτιά στα υλικά. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., του τροκρατημένου Δένδια, σύμφωνα με το http://www.enet.gr, ανέστειλε τη λειτουργία του Τμήματος, ανακοινώνοντας ότι «είναι αδύνατη η περαιτέρω χρήση του ως αστυνομικής υπηρεσίας. Το προσωπικό, τα μέσα και ο λοιπός εξοπλισμός του μεταφέρονται στο Αστυνομικό Τμήμα Πολύγυρου, που αναλαμβάνει εφεξής την αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής». 

Η περιοχή μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε εμπόλεμη ζώνη, ενώ οι κάτοικοι δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια Πολυγύρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταμεσονύχτια εισβολή στα σπίτια και τις συλλήψεις μπροστά στα μάτια ανήλικων παιδιών. 

Και ενώ περίμεναν τη μεταγωγή, πληροφορήθηκαν ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν ήδη οδηγηθεί στη Θεσσαλονίκη για λόγους ασφαλείας. Για την αποφυγή επεισοδίων, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, με βάση το άρθρο 249 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έδωσε παραγγελία να μετακινηθούν, εκτός έδρας, ο εισαγγελέας και ο ανακριτής για τη λήψη των απολογιών. Προηγήθηκε το σχετικό αίτημα του γενικού αστυνομικού διευθυντή Βόρειας Ελλάδας, Δημήτρη Τσακνάκη. 

Γύρω στις τρεις το απόγευμα, τρεις κλούβες των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν κάθετα στην οδό Μοναστηρίου για να παρεμποδίσουν την πρόσβαση των κατοίκων της Χαλκιδικής, που έφθασαν μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν. Ανάρτησαν πανό που έγραφε «Εγώ θα συνεχίσω την περιπλάνηση ανοίγοντας δρόμους πλατιούς ενάντια στο σκότος. Μπόμπολα ερχόμαστε» και φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους κατηγορουμένους. 

Οι τελευταίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Κυριακή και μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς