Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Εύσημα από τον Γ. Δημαρά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αλλά και επισήμανση για τους δημότες

Γιάννης Δημαράς, δήμαρχος Πατρέων.


Η Πάτρα δεν έχει που να πάει τα σκουπίδια της και σε λίγο θα τρώει από την ΕΕ πρόστιμα 35 ευρώ ανά τόνο για την ρύπανση που προκαλεί, τόνισε
 «Η πρωτοβουλία που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα είναι πρωτοφανής. Τόσα χρόνια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της πόλης αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Αξίζουν συγχαρητήρια για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, που είναι συμβολή στην πόλη».

Τα παραπάνω είπε ο δήμαρχος Πατρέων κατά την παρέμβασή του στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που πραγματοποιήθηκε με θέμα  «Ανάπτυξη Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων: Ένα παράδειγμα για την Πάτρα».

Ωστόσο εξέφρασε την πικρία του διότι όταν ανέλαβε δήμαρχος δεν βρήκε στο Δήμο καμία καταγραφή για την κατάσταση που επικρατούσε και που προϋποτίθεται  για την επιτυχία των όσων κατέθεσαν οι ομιλητές του κόμματος νωρίτερα.

Κι έφερε ως παράδειγμα ότι από 6 χιλ. κάδους που έλεγε η προηγούμενη αρχή ότι είχε αναπτύξει στην πόλη τελικά ήσαν μόνον 4 χιλ. Ακόμη είπε ότι με το σύστημα της κατ’ αποκοπή συλλογής σκουπιδιών  στους μπλε κάδους ωφελούνταν ο ιδιώτης, γιαυτό μονίμως οι κάδοι είναι ανοικτοί. Δεν φταίνε τα πεντάλ διευκρίνισε, αλλά το σύστημα συλλογής. Σήμερα έχουμε 2.800 κάδους και μας χρειάζονται 6 χιλ. είπε.

Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας τόνισε, σημαίνοντας το καμπανάκι του κινδύνου να μην περάσει στους πολίτες, όσο καλή και αν είναι  η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την συλλογή των απορριμμάτων. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις δυσκολίες που συναντά σήμερα ο δήμος από τους πολίτες για την χωροθέτηση του ΣΜΑ, στο Παυλόκαστρο, εκείμπου έριχνε την λυματολάσπη η Παατραϊκή, λέγοντας παράλληλα ότι ΣΜΑ λειτουργούν μέσα στις πόλεις στην Γερμανία και αλλού, αλλά εδώ χωροθετήθηκε κυριολεκτικά εκεί που ήταν κάποτε χωματερή, σε απόσταση 700 μ. από το κοντινότερο σπίτι κι όμως προκλήθηκε αντίδραση.

Επισήμανε μάλιστα, η Πάτρα δεν έχει που να πάει τα σκουπίδια της και σε λίγο θα τρώει από την ΕΕ πρόστιμα 35 ευρώ ανά τόνο για την ρύπανση που προκαλεί.

Αναφέρθηκε ακόμη στον περιφερειακό σχεδιασμό, που προέβλεπε την απόθαση απορριμμάτων στου Φλόκα και την δημιουργία ΣΜΑ και που δεν τηρήθκε από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση. Τέλος ανέφερε ότι η ανακύκλωση στην Πάτρα είναι στο 16%. Και είπε ότι η μεταφορά στου Φλόκα θα στοιχίζει 29 ευρώ τον τόνο συν 10 ευρώ ακόμη, ενώ σήμερα στοιχίζει η απόθεση στην Ξερόλακκα 4 ευρώ ανά τόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς