Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

244,2 εκ ευρώ χαρίστηκαν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ




Απαλλάσσονται οι τραπεζίτες από την ευθύνη δανείων που έδωσαν παρανόμως
Με δωράκια περιποιείται τους τραπεζίτες η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παράλληλα διαγράφει τα χρέη των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Δ. Παπαδημούλη κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τη «σκανδαλώδη ρύθμιση», όπως την χαρακτήρισε, με το σκεπτικό ότι αφορά και τα δάνεια που έχουν δοθεί προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνολικά 244,2 εκ. ευρώ. 

«Κάνετε ένα μεγάλο δώρο στους τραπεζίτες και στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση είπε: «Μην μετατρέπετε τη Βουλή σε βιοτεχνία παραγωγής νέων σκανδάλων. Πιαστήκατε με τη γίδα στην πλάτη, όπως λέει ο λαός και τώρα πρέπει να αποσύρετε τη ρύθμιση αυτή». Προειδοποίησε δε ότι «όποιος ψηφίσει "ναι" στο σύνολο ψηφίζει "ναι" και στη σκανδαλώδη ρύθμιση». 

Υπέρ της απόσυρσης της (ν)τροπολογίας τάχθηκε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος κάνοντας λόγο για τροπολογία η οποία κατατέθηκε «για να γλιτώσουν τους τραπεζίτες από ποινικές ευθύνες για δάνεια που έδωσαν παράνομα στα κόμματα».
 
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης επέμεινε ότι δεν αφορά τα κόμματα, αλλά παρά ταύτα ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας διότι κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Αυτό δεν εμπόδισε τον προεδρεύοντα Ι. Τραγάκη να την προωθήσει για ψήφιση χωρίς την ονομαστική ψηφοφορία που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Πέρασε με την συμβολή του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να την ψηφίσει η αντιπολίτευση στην οποία προσετέθη και η ΔΗΜΑΡ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς