Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

«Πού βαδίζομεν, κύριοι;» - Ανησυχία για την πορεία της κεντροαριστεράς!

Φώτη καλά έκανα και τους είπα να περιμένουν οι ΠΑΣΟΚοι; Ναι Σπύρο μου, άλλωστε τι γραμματέας θα ήσουν εάν δεν έκανες του κεφαλιού σου;


Του Ν. ΛΙΟΝΑΚΗ
 (www.aygi.gr)
Με τον μύθο του Σίσυφου μοιάζει όλη αυτή η ιστορία για την «ανασύσταση της μεγάλης Κεντροαριστεράς».

Το ΠΑΣΟΚ, Η ΔΗΜ.ΑΡ., ο Λοβέρδος, ο Μόσιαλος, οι λεγόμενες «έξι» πολιτικές κινήσεις, κάνουν τους τελευταίους μήνες συνεχώς σχετικές δηλώσεις, διοργανώνουν εκδηλώσεις, ανακοινώνουν επιτροπές για την έναρξη διαλόγου που απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Τελικά αυτές οι επιτροπές δεν συγκροτούνται ποτέ, γιατί, ενώ συμφωνούν όλοι στο στόχο, δεν τα βρίσκουν στην πορεία, αλλά ο Ν. Μπίστης συνεχίζει να δηλώνει εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. για τη διεύρυνση.

Και δώσ’ του πάλι απ’ την αρχή, η Ιπποκράτους συναντάται μόνο με τις κινήσεις, γιατί η Αγ. Κωνσταντίνου έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να συμμετάσχει λόγω πολιτικού και ηθικού ελλείμματος του σημερινού ΠΑΣΟΚ, το οποίο ψάχνει αριστερό σύμμαχο για να μοιραστεί τις πολιτικές τύψεις της δεξιάς στροφής του.

Ωστόσο δεν καλείται και η ΡΙΚΣΣΥ «γιατί θα γίνει κόμμα», αλλά και ο Γ. Φλωρίδης που εκλήθη δεν πήγε.

Μετά ο Ευ. Βενιζέλος από ολόκληρο συνέδριο (στο οποίο οι παραπάνω κινήσεις δεν πήγαν, ενώ προσκλήθηκαν) προσκαλεί τον Φ. Κουβέλη για κοινή εκλογική κάθοδο, στην οποία μπορεί να έρθει και όποιος άλλος επιθυμεί από τον χώρο, αλλά ο γραμματέας του κόμματος -εντός του πνεύματος που τοποθετείται συνήθως η ΔΗΜ.ΑΡ. για όλα τα θέματα- αρνείται ευγενικά ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο, που κλείνει το θέμα, αλλά όχι και κατηγορηματικά, ενώ υπάρχει ήδη επίσημη απόφαση των κομματικών οργάνων.

Μετά ο Ευ. Βενιζέλος αφαιρεί τα «εμπόδια» που βλέπει η ΔΗΜ.ΑΡ. στη συνεργασία τους, δηλώνοντας ότι δεν... καίγεται να ηγηθεί του κοινού σχήματος, όμως ο κυβερνητικός εταίρος τηρεί σιγήν ιχθύος για να «παίζει» η συζήτηση, κάτι που προκαλεί τα πυρά της μιας εκ των έξι κινήσεων, της Πολιτείας 2012, που έβγαλε ανακοίνωση για να εκθειάσει την «απροκατάλυπτη» συνεργασία που πρότεινε ο Ευ. Βενιζέλος, το όραμα του οποίου δεν γίνεται πραγματικότητα γιατί προς το παρόν προσκρούει, μεταξύ άλλων, στην άρνηση της ΔΗΜ.ΑΡ. και στη «δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα ανένταχτων δυνάμεων και προσωπικοτήτων».

Και ο Ανδ. Λοβέρδος που δεν βλέπει φως στην υπόθεση και δήλωσε ότι «έπαθε ‘καφενίαση’ απ’ τις πολλές συζητήσεις για την Αριστερά», είπε να το στρίψει προς τα άκρα δεξιά μπας και δει πολιτικό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς