Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε για δεύτερη φορά ο Ν. Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ, στην Πάτρα


Στην πρώτη σειρά των επισήμων ο Ν. Τσούκαλης, τρίτος από αριστερά.


Μερίδα από το πλήθος του φώναζε «δεν ντρέπεσαι» και «να πας να ψηφίσεις μνημόνια»
Αποδέκτης χαμηλόφωνων αποδοκιμασιών, σχεδόν ψυθιριστών, είναι η πραγματικότητα,  έγινε στην Πάτρα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη των εκτελεσθέντων στο Γηροκομείο για την «υπόθεση Μαντζούτσου» το 1949, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή χθες.

Κάποιοι από το πλήθος που έδωσαν  «παρών» στην εκδήλωση φώναξαν απευθυνόμενοι στον Ν. Τσούκαλη: «Δεν ντρέπεστε» και «να πάτε να ψηφίσετε μνημόνιο».

Ο Αχαιός βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, έγινε δυο φορές αποδέκτης δυσμενών σχολίων. Την πρώτη κατά την άφιξή του στο χώρο της εκδήλωσης και την δεύτερη όταν οι διοργανωτές τον κάλεσαν από μικροφώνου για να καταθέσει στεφάνι.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους και στις δυο περιπτώσεις φώναζαν στο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ  «να πάει να ψηφίσει μνημόνια» και πως «πρέπει να ντρέπεται» όπως αναφέρει το patrastimes.gr και άλλα πόρταλ.

Κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν ο Ν. Τσούκαλης παρότι του δόθηκε το βήμα για να μιλήσει χαιρετήσει, αρνήθηκε. 

Πάντως η αποδοκιμασία του Ν. Τσούκαλη, ήταν η δεύτερη που υπέστη εντός του 2013 στην Πάτρα, ενώ η πρώτη ήρθε στις 9 Ιανουαρίου το απόγευμα κατά την διάρκεια του πολιτικού μνημοσύνου που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα για την δολοφονία το 1991 του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Και τότε αποχώρησε από την εκδήλωση, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ αποδοκιμάσθηκε εντόνως από το πλήθος, την ώρα που κατέθετε στεφάνι.

Ενδεικτικό της αποξένωσης του βουλευτή από την πατραϊκή κοινωνία είναι ότι και άλλα επώνυμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που ήσαν παρόντα, δεν έγιναν αποδέκτες αποδοκιμασιών, όπως ο Ν. Τσούκαλης.

Τα παραπάνω έγιναν αφορμή για να συζητηθεί αργότερα σε κύκλους αριστερών ότι ο αποδοκιμασθείς μη έχοντας βάση ψηφοφόρων να τον αναδείξει βουλευτή και στις ερχόμενες εκλογές, είναι πολύ πιθανό ότι ο Φώτης Κουβέλης θα τον τοποθετήσει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στην Περιφέρεια Αθηνών.

2 σχόλια:

  1. Ο/Η Καντριανιώτης11 Μαρτίου 2013 στις 9:52 μ.μ.

    Ο/Η Kαντριανιώτης άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας:

    Στην χθεσινή εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες,είχε το θράσος να παρευρεθεί και ο βουλευτής της Δημαρ,Ν.Τσουκαλης.
    Θα ήθελα αν υπάρχει βίντεο απο το άγριο κράξιμο,που έφαγε απο τους παρευρισκόμενους,να το αναρτήσεις και να το αναμεταδώσεις μέσω του διαδικτύου ώστε να δεί το Πανελλήνιο την ξεφτίλα του βουλυτή και του κόμματος του που συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς.
    Ισως έτσι αποφασίσουν τα ρετάλια αυτά που καταξεφτιλίζουν την έννοια Αριστερά να μην ξαναπατήσουν σε εκδηλώσεις για ήρωες και μάρτυρες,βρομίζοντας με την ρυπαρή παρουσία τους την μνήμη αγωνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ σύντροφε η ίδια η κοινωνία ξέρει και βάζει τον καθένα στη θέση του. Δεν είναι στην τακτική της αριστεράς η πρόγκα. Γιαυτό παρότι ήσαν παρόντα και στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν ακούστηκε κάτι ιδιαίτερο γιαυτά! Ήμουν παρών στην εκδήλωση αυτή γιατί κι εγώ έχω συγγενή εκτελεσμένο εκεί. Άκουσα και συγχαίρω για τον διαχωρισμό που έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς