Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Για να σπείρουν το φόβο και έτσι, φοβισμένοι, να τους αφήνουμε το περιθώριο να εξαπλώνονται»

Από εκδήλωση της ΧΑ στις Θερμοπύλες.


Κραυγή αντιναζιστικής διαμαρτυρίας από την γραμματέα Όλγα Γεωργαντέα της «Πύλης Πολιτισμού Ναυπλίου»
«Μπορεί να ακούγεται λίγο (δεν μου έρχεται η λέξη...) αλλά ονειρευόμαστε μια ενωμένη κοινωνία όχι διασπασμένη σε μικρές ομάδες οι οποίες κοιτούν η μία την άλλη ως εχθρούς»...

 Πρόσφατα, μέλη του Συλλόγου δέχτηκαν την ανοιχτή επίθεση τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι εδώ και καιρό τους απειλούσαν γιατί έκαναν το «έγκλημα» να μοιράζουν τρόφιμα σε συνανθρώπους μας. Το «έγκλημά τους» είναι ότι δεν ακολούθησαν τις ναζιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής να διαχωρίσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της ένδειας, σύμφωνα με το χρώμα του δέρματος ή την εθνικότητα τους. Λες και η Ελληνική φτώχεια διαφέρει απ' την αλλοδαπή!

«Το να βγαίνεις απλώς και να κάνεις ανακοινώσεις στις οποίες καταδικάζεις τη βία από τέτοιες φανατισμένες ομάδες, δεν νομίζω ότι συνιστά δράση προς τον περιορισμό τους. Έχουμε φτάσει να αντιμετωπίζουμε θέματα καταπάτησης βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων το 2013... Αυτό θέλουν να μας κάνουν να νοιώθουμε. Για να σπείρουν το φόβο και έτσι, φοβισμένοι, να τους αφήνουμε το περιθώριο να εξαπλώνονται», λέει στο independent.gr η Όλγα Γεωργαντέα.

(Απόσπασμα από την συνέντευξη της Όλγας Γεωργαντέα, Γραμματέα του συλλόγου «Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου», στον Χρήστο Τσαντή, για το πατραϊκό διαδικτυακό περιοδικό independent.gr. Για αναλυτικώτερα κλικ στη διεύθυνση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς