Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Εκτός καθοδηγητικού οργάνου οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το 9ο Συνέδριο

Φωτογραφία αρχείου.


Δυσφορία από στελέχη που μιλούν για απόφαση «θεσμικά απαράδεκτη», καθώς επίσης και «ακατανόητη»!
Δυσφορία στους ευρωβουλευτές για το γεγονός ότι «με το νέο καταστατικό που υιοθέτησε στο Συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιρείται, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κινήματος, από τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου», της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους τέσσερις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου. 

Ειδικότερα, οι Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Μαριλένα Κοππά και Άννυ Ποδηματά, έκαναν λόγο για απόφαση «θεσμικά απαράδεκτη», καθώς επίσης και «ακατανόητη», ιδιαίτερα, όπως τόνισαν, «σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική του ταυτότητα, να συμμετάσχει πιο ενεργά στη διαμόρφωση εναλλακτικών προοδευτικών προτάσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλλει στην αλλαγή του σημερινού συντηρητικού συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη». 

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε πάλι για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού». 

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα φτάνει κατ' ανώτατο όριο τα 180 μέλη, καθώς στα 130 μέλη θα προστεθούν αριστίνδην οι 28 βουλευτές του Κινήματος, εκείνοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης και πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των 130 μελών της ΚΠΕ, από τους συνολικά 287 που έθεσαν υποψηφιότητα.

Στο μεταξύ επί 1265 ψηφοδελτίων το βράδυ μετά την λήξη των εργασιών κι ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση σταυρών για την νέα ΚΕ προηγείτο ο Ν. Ανδρουλάκης με 428 ψ. και ακολουθούσε μακράν ο Σπυρόπουλος Ανδρ. με 268 ψ.. Χαμηλότερα στους 238 ψήφους ευρίσκετο ο πρώτος από τους επωνύμους Δημ. Ρέππας. Για συνεχή παρακολούθηση αποτελεσμάτων κλικ στην παρακάτω διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς