Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Συναντήσεις Μαρίας Κανελλοπούλου σε ΤΕΙ Πάτρας και Αιγίου (παράρτημα Πάτρας)

Η ανησυχία για την κατάσταση που θα φέρει το σχέδιο Αθηνά γέμισε την αίθουσα.
 
Χθες Παρασκευή 8.2.2013 στις 21.00 
η  βουλευτίνα Μαρία Κανελλοπούλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο
του Achaia Channel για το σχέδιο Αθηνά και την κεντρική επικαιρότητα.


Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου, επισκέφθηκε σήμερα το ΤΕΙ Πάτρα όπου συναντήθηκε με το Σύλλογο Διδασκόντων της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης και φοιτητές ενώ ξεναγήθηκε και στις υπερσύγχρονες υποδομές του τμήματος Τουριστικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια παρέστη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου των ΤΕΙ Αιγίου.

Χθεσινό στιγμιότυπο.
Μετά τις συναντήσεις, προέβη  στην εξής δήλωση:

« Επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω για πράγματα που δεν ξέρω, αποφασίσαμε σήμερα μαζί με συνεργάτες και συντρόφους μου να επισκεφθούμε και τα δύο πληττόμενα από το σχέδιο ‘’Αθηνά’’ ΤΕΙ του νομού μας.

Και πραγματικά, όσα είδαμε και ακούσαμε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζομένους, επιβεβαίωσαν την μεγάλη μας ανησυχία. Ο κ. Αρβανιτόπουλος υποβαθμίζει ή κλείνει τμήματα, πολλά από τα οποία διαθέτουν εξαιρετικές υποδομές, υψηλό επίπεδο σπουδών, ανταγωνιστικούς αποφοίτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το θέμα είναι πανελλαδικό. Δεν πρέπει την κάθε πόλη να την απασχολήσει μόνο το δικό της πρόβλημα. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης μας θέτουν προ ενός προαναγγελθέντος θανάτου των ΤΕΙ όλης της χώρας.

Σε πολλές περιπτώσεις, δήμαρχοι ή τοπικοί παράγοντες αδιαφορούν για το γενικό διακύβευμα και επιδίδονται σε παζάρια με το Υπουργείο Παιδείας αντί να συντονίσουν όλη την τοπική κοινωνία τους ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Αυτές οι πρακτικές εξυπηρετούν μόνο τους εαυτούς τους και τις ατομικές τους επιδιώξεις.

Εμείς, αντιθέτως μπαίνουμε μπροστά και καλούμε τους πάντες, όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε ανένδοτο αγώνα υπέρ της Παιδείας. Όλοι μαζί για την πρώτη μεγάλη ήττα του Σαμαρά και της κυβέρνησής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς