Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Στοχεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα οι μνημονιακοί κύκλοι

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την ομιλία στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.


Χαρακτήρισε «αβγό του φιδιού», τα «επίσημα καθεστωτικά ΜΜΕ» ως που γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια δεοντολογίες και δημοσιογραφική ανεξαρτησία»
Το έναυσμα γενικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινωνικούς αγώνες που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκληρής σύγκρουσης στο πολιτικό πεδίο, με προτεραιότητα την ανάσχεση της ακροδεξιάς ρητορικής και της νομιμοποίησης ακραίων μορφών καταστολής, έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. 

Για «καθεστωτικές δυνάμεις» μίλησε ο Α. Τσίπρας Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Η Αριστερά απαντά στη στρατηγική της έντασης», εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή, προχωρώντας σε πολύ σοβαρές καταγγελίες καθώς, όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια των «καθεστωτικών δυνάμεων» να καταπατήσουν τη δημοκρατική νομιμότητα, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός οιονεί καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης». 

Ειδικότερα για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι είναι ο πολιτικοστρατιωτικός πυλώνας του συστήματος της διαπλοκής, που λειτουργεί με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας, συμμετέχει ενεργά στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, επιχειρώντας άμεσες παρεμβάσεις στην καθημερινή ατζέντα. 

Στους ίδιους πολύ υψηλούς τόνους υπογράμμισε ότι το μνημονιακό τόξο έχει στόχο να πετύχει την αυταρχική θωράκιση του κράτους, την περιστολή των δημοκρατικών εγγυήσεων, τη νομιμοποίηση μιας ακραίας καταστολής, που θα αμφισβητεί, προληπτικά, όλα τα ατομικά και δημοκρατικά κατακτημένα δικαιώματα. «Γι' αυτούς η Δημοκρατία είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Ολοι οι "εκτός τόξου" επιβάλλεται να συκοφαντηθούν ως "κύκλοι ανομίας" και πυροδότες της βίας. Παλιά πολιτική, που παραπέμπει στην ιστορικά δοκιμασμένη συνταγή του ακροδεξιού εξτρεμισμού, τη στρατηγική της έντασης» σημείωσε. 

«Μικροί Γκέμπελς»

Σφοδρή ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και στους επικοινωνιακούς συμβούλους του πρωθυπουργού, τους οποίους χαρακτήρισε «επιφανείς ακροδεξιούς αναλφάβητους» και «μικρούς Γκέμπελς του συστήματος» που έχουν στοχοποιήσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε ανεξάρτητο πολίτη, έντυπο, βιβλίο, διανοούμενο. Χαρακτήρισε ακόμη τα «επίσημα καθεστωτικά ΜΜΕ» ως «το αβγό του φιδιού», που γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια δεοντολογίες και δημοσιογραφική ανεξαρτησία», και ότι επιδίδονται συστηματικά σε ένα ωμό μηχανισμό διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. 

Απαντώντας στην πολυφωνία της τελευταίας περιόδου και απευθυνόμενος ουσιαστικά στο εσωτερικό πεδίο, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής πολιτική δύναμη που εγγυάται ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ακρωτηριαστεί από τον νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό φονταμενταλισμό της συγκυβέρνησης του Μνημονίου. 

Αναφερόμενος στην κοινωνική συγκυρία, τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα θυμίζει μια χώρα που βγαίνει από «πόλεμο», μια χώρα «με κατεστραμμένη την εργασία, με καταρρακωμένους κοινωνικούς θεσμούς, με εξαθλιωμένους κρατικούς λειτουργούς, με κουρασμένους ψυχικά ανθρώπους». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο «λάθος» του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης. «Υπήρξε ο οδικός χάρτης της μεγαλύτερης και βιαιότερης νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που έγινε ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο κ. Τσίπρας. 

(Πηγή: www.e-net.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς