Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σύντομα Πολιτικά και Κοινωνικά νέα

Φωτογραφία αρχείου.


Δήλωση της Μαρίας Κανελλοπούλου για το ''σχέδιο ΑΘΗΝΑ''

Επειδή, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεν μένουμε στα λόγια, κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας ότι θα μπούμε μπροστά, θα συμβάλουμε στο ευρύτατο δυνατό συντονισμό για την απόκρουση του σχεδίου Αθηνά.
Εμείς, έχουμε ήδη επιδοθεί σε σειρά πρωτοβουλιών. Συναντηθήκαμε με τους καθηγητές της ΣΔΟ ΤΕΙ Πάτρας, με τους φοιτητές του Αιγίου και τμημάτων της Πάτρας, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Πάτρας, με το σωματείο ωρομισθίων διδασκόντων του ΤΕΙ Πάτρας, με διδάσκοντες από το Μεσολόγγι.
Καταστάλαγμα αυτών των συναντήσεων που είναι ένα τμήμα των πολλών συναντήσεων που έχουν οι σύντροφοί μου βουλευτές σε όλη τη χώρα, είναι η επίκαιρη επερώτηση που καταθέσαμε 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το σχέδιο Αθηνά και με αφορμή την οποία θα τοποθετηθούν όλα τα κόμματα.
Για να μην κρύβεται κανείς πίσω από κλειστές υπουργικές πόρτες επιδιδόμενος σε αδιαφανή παζάρια.
Για να μην διασπείρεται καμιά ψευδής αισιοδοξία, καμιά αυταπάτη στις τάξεις των φοιτητών, των διδασκόντων και των οικογενειών τους.
Για να γίνει σε όλους σαφές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κανέναν εξορθολογισμό των ΤΕΙ αλλά με την πρώτη φάση του αφανισμού τους.”

Η Μαρία Κανελλοπούλου στη συγκέντρωση των δημοσιογράφων στη Βουλή

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρεβρέθη σήμερα στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στην Βουλή. Ακολουθεί η δήλωσή της:
'' Οι δημοσιογράφοι δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν αυτοί που ελέγχουν την εξουσία και αυτοί που την προσκυνούν.
Υπάρχουν οι καρχαρίες αλλά υπάρχουν και τα μυρμήγκια.
Υπάρχουν οι πολυθεσίτες και οι κολλητοί των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών που πετάν στάχτη στα μάτια της κοινωνίας αλλά υπάρχουν και οι άλλοι, αυτοί που ξημεροβραδιάζονται στο μάχιμο ρεπορτάζ και ανοίγουν τα μάτια της κοινωνίας.
Εμείς, λοιπόν, είμαστε με τους μάχιμους. Είμαστε με αυτούς που κόντρα στον καιρό, προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς να εξευτελίζουν τον εαυτό τους, το κοινό τους και τη δημόσια ζωή.
Αυτοί οι τελευταίοι είναι που θα χάσουν τη δουλειά τους με τη λήξη της σύμβασής τους στην ΕΡΤ. Αυτοί οι τελευταίοι είναι που θα απολυθούν επειδή τολμούν να συνδικαλίζονται. Αυτοί οι τελευταίοι είναι που αρνούνται να γίνουν άλλος ένας επιταγμένος, κρατικός, ακροδεξιός μηχανισμός.''

Στο Δήμαρχο Δημαρά ο νέος διοικητής ΠΟΥ

Τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, επισκέφθηκε χθες το πρωί, ο  νέος Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στους φορείς της περιοχής, με την ανάληψη των καθηκόντων του.
Οι κ.κ. Δημαράς και Γιαννακόπουλος, συζήτησαν ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των κατοίκων της περιοχής, από έκτακτα φαινόμενα.

Συνάντηση Λοτσάρη με Ελβετό καθηγητή

Συνάντηση με τον καθηγητή κ. Bernd Scholl, μέλη του Πολυτεχνείου ΕΤΗ (Eidgenössische Technische Hochschule- Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας) της Ζυρίχης και τον αναπληρωτή καθηγητή του Πολυτεχνείου την Πάτρας κ. Βασίλη Παππά είχε ο Αντιδήμαρχος Έργων, Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού κ. Βασίλης Λοτσάρης.
Το ΕΤΗ, που θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης, διαμέσου του καθηγητή Bernd Scholl ο οποίος είναι υπεύθυνος για θέματα Αστικού Σχεδιασμού έχει ξεκινήσει συνεργασία με τα Πανεπιστήμιο Πατρών με θέμα τον σιδηρόδρομο και την χωρική ανάπτυξη με εφαρμογή στην   πόλη της Πάτρας.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στις αρχές του καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα συνάντηση εργασίας – θερινό σχολείο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΕΤΗ, του Πολυτεχνείου της Πάτρας και του ΕΜΠ όπου θα καταγραφούν προβλήματα, προοπτικές και θα διατυπωθούν εναλλακτικές προτάσεις
Ο κ. Λοτσάρης χαιρέτησε αυτήν την πρωτοβουλία και έδωσε πληροφορίες για τις ενέργειες του Δήμου, σε σχέση με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.  
Δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα στηρίξει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του αυτήν την συνεργασία, την οποία θεωρεί ιδιαίτερα θετική, αφού νέοι επιστήμονες και από τις δύο χώρες θα συνεργαστούν και θα διατυπώσουν φρέσκες τεκμηριωμένες επιστημονικά ιδέες και προτάσεις για ένα θέμα που ο Δήμος το θεωρεί από  τα πιο σημαντικά για την πόλη της Πάτρας.

Το ΚΕΠ Παναχαϊκού στο Πουρναρόκαστρο

“Με    καινούργιες   δραστηριότητες     λειτουργεί   φέτος   το   Κέντρο Περιβαλλοντικής   Πληροφόρησης    Παναχαϊκού   όρους   
στο Πουρναρόκαστρο”
Με  ενδιαφέρουσες  καινοτομίες  λειτουργεί  φέτος  Κέντρο Περιβαλλοντικής   Πληροφόρησης    Παναχαϊκού   όρους    στο  Πουρναρόκαστρο  Πατρών  που λειτουργεί  από την ΑΔΕΠ Α.Ε.  και την Αντιδημαρχία   Περιβάλλοντος   &   Πρασίνου του Δήμου Πατρέων.  Έχει πραγματοποιηθεί σημαντική αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου του Κέντρου  και του πληροφοριακού υλικού του, με νέες  εκθεματικές επιφάνειες  και σύγχρονα μέσα ερμηνείας περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα έχουν εκδοθεί από την ΑΔΕΠ Α.Ε. τρία (3)  νέα θεματικά φυλλάδια  που  διανέμονται  προς ενημέρωση  στους  επισκέπτες.

 Μεγάλο ενδιαφέρον για τους μαθητές και τους επισκέπτες έχει  το  βιωματικό Πρόγραμμα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  στη φύση  “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ  ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΕΛΕΚΙΣΤΡΙΑΝΙΚΟ ΡΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟ ΟΡΟΣ”, το οποίο   πραγματοποιείται   στη διαδρομή Πουρναρόκαστρο – Ελεκιστριάνικο ρέμα, με την επίβλεψη  των στελεχών της ΑΔΕΠ Α.Ε. / Τμήμα Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η  διάρκεια του εκπαιδευτικού  Προγράμματος  διαρκεί περίπου 11/2   ώρα   και  περιλαμβάνει , συλλογή και αναγνώριση ειδών χλωρίδας, καταγραφή – αξιολόγηση ανθρώπινων  δραστηριοτήτων και επιπτώσεων, μετρήσεις  του νερού του ρέματος και  άλλες δραστηριότητες.

Η πρώτη για το 2013  εκπαιδευτική επίσκεψη σχολείων έγινε  από το Γυμνάσιο Σαραβαλίου, του οποίου οι μαθητές,   υλοποίησαν   με  ενθουσιασμό  και   ενδιαφέρον  το  βιωματικό  Πρόγραμμα   Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης   στη  φύση.

Οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν το Κέντρο  στο Πουρναρόκαστρο,  μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΑΔΕΠ Α.Ε., Τμήμα Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης για περισσότερες πληροφορίες     (Κων/νος  Κωνσταντακόπουλος, Ελ. Αλεξόπουλος), τηλ. 2610361747,  2610361744,  Φαξ 2610361749, e-mail: konstada@adep.gr; lefteris@adep.gr ; info.panachaiko@gmail.com
       
ΟΙΚΟΘΕΑΤΡΟ 2013 - Θεατρικές παραστάσεις με θέμα το Περιβάλλον Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου
    
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν  στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου,
οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου,  που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον "Πράσινο+Μπλε" σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
 Στις 10 Φεβρουαρίου 2013 υλοποιήθηκαν οι τελευταίες θεατρικές παραστάσεις
του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου
με τα έργα « Μια Κυριακή στο Δάσος » του Θοδωρή Παπαϊωάννου, απο τη Γ' τάξη 
και « Το βρωμοχώρι » της Σοφίας Ζαραμπούκα, απο την ΣΤ' τάξη
         
Οι μικροί μαθητές  έστειλαν αυτή την φορά μηνύματα για την σημασία του δάσους στην ζωή μας, 
καθώς και την μολυνση του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά μας.
Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί θεατές κάθε ηλικίας και όχι μόνο,
χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.
  * Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου  
κα Πράππα Ζωή της Γ' τάξης  και κα Ζησιμοπόύλου Αλεξάνδρα  της ΣΤ' τάξης,
για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να περάσουν μηνύματα για το περιβάλλον
στους μικρούς μαθητές και τους θεατές, μέσα απο τις θεατρικές παραστάσεις.

Τις παραστάσεις  του "ΟΙΚΟθέατρου" παρακολούθησαν πάνω απο 1.000 γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά 
ενώ συμμετείχαν πάνω απο 150 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Ναυπάκτου.
Παρευρέθηκαν : εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου,
φορέων της περιοχής,
 καθώς και εκπρόσωπος της Δνσης Α'βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλ/νίας και σχολικός σύμβουλος της Περιφέρειας Δ.Ελλάδας,  
μια και οι θεατρικές παραστάσεις υλοποιήθηκαν με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Παρόντες και οι συγγραφείς κα Τζέμη Τασάκου και κος Βαγγέλης Ηλιόπουλος, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
          Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν,
για τις όμορφες και με πολλά μηνύματα θεατρικές παραστάσεις, που μας προσέφεραν.
  Δείτε μικρό μέρος των παραστάσεων κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς