Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Παναττική 24ωρη απεργία σήμερα - Σφοδρές αντιδράσεις συνδικάτων για την επιστράτευση

Φωτογραφία αρχείου.


ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της τριμερούς κυβέρνησης
Σε παναττική 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΝΟ στο λιμάνι του Πειραιά. Καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της επιστράτευσης των ναυτεργατών. Κυβερνητικό αυταρχισμό και κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

«Η Δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκονται πλέον σε αναστολή», σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ. Για αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, υπό τον φόβο των αγώνων των εργαζομένων, κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. 

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβερνητική πρακτική των επιστρατεύσεων, σημειώνοντας ότι για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται για να σταματήσει μια δίκαιη απεργία, όπως αυτή των ναυτεργατών. «Σ΄ αυτή τη χώρα δεν κακοποιείται μόνο η οικονομία, κακοποιούνται και οι δημοκρατικοί θεσμοί» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Παράλληλα, σχολιάζει ότι «ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τελειωμό» και πως ο υπουργός Ναυτιλίας «επιδεικνύει την πυγμή του σε λάθος αποδέκτες», αντί «να επιχειρεί να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα του κλάδου και να βάλει τέλος στην προκλητική αδιαλλαξία των εφοπλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων». 

Η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που η κυβέρνηση καταφεύγει στην επιστράτευση, την οποία χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων». Τονίζει ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες εκφράζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. Επικρίνει την κυβέρνηση ότι με την επιστράτευση διολίσθησε για άλλη μια φορά στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, μετά και την επίταξη στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Η κυβέρνηση, φοβούμενη τους αγώνες των εργαζομένων δημιουργεί κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και των λαϊκών στρωμάτων χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι μας έχει όλους απέναντί της με τις πολιτικές που ασκεί σε βάρος μας» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας. 

Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα Τετάρτη

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει για τέσσερις ώρες η Αθήνα (12.00 – 16.00), σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο παναττικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής και αντιδημοκρατικής απόφασης για την επιστράτευση των ναυτεργατών της ΠΝΟ». Το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσουν κανονικά.

(Πηγή: www.enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς