Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Το κανάλι των εκδοτών αποκρύπτει εάν βασικός μέτοχός του είναι εμπλεγμένος στη λίστα !

Η ανακοίνωση του MEGA δεν απαντά στο ερώτημα της Κουμουνδούρου για το «βασικό μέτοχο» του καναλιού των εκδοτών, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το MEGA πως αρνήθηκε να διαβάσει την πλήρη ανακοίνωση που εξέδωσε η Τηλέτυπος ΑΕ
Η Τηλέτυπος, εταιρεία του καναλιού των εκδοτών MEGA αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως στα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταγγελία, που έγινε με αφορμή τον σχολιασμό του Γ. Πρετεντέρη, ο οποίος προσπάθησε χθες να βγάλει λάδι τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο.
Έδωσε μισή απάντηση στην ανακοίνωση του κόμματος, αναφορικά με τη σύναψη τραπεζικού δανείου ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ προς όφελος της εταιρείας, αλλά περί άλλων τύρβαζε!
Είπε πως το πραγματικό μέγεθος του δανείου που εξασφάλισε δεν υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα της κρατήθηκαν και 1,5 εκ. για τραπεζική προμήθεια, αναφέρει αναλυτικά στην απάντησή της, αλλά ξέχασε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα. Εάν δηλαδή βασικός μέτοχός της είναι εμπλεγμένος στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τηλέτυπος ΑΕ, είναι η παρακάτω:

«Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα...
Το δάνειο (από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχτηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών.
Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν.
Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ».

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά MEGA

Πυρά κατά του MEGA εξαπέλυσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, πραγματοποιώντας παρεμβολή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε το MEGA πως αρνήθηκε να διαβάσει την πλήρη ανακοίνωση που εξέδωσε η Τηλέτυπος ΑΕ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που προέβαλε, συμπληρώνοντας ότι η ανακοίνωση δεν απαντά στο ερώτημα της Κουμουνδούρου για το «βασικό μέτοχο» του καναλιού των εκδοτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς