Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το καλοκαίρι κακοποιήσαμε τη φύση και τώρα χειμώνας, μας εκδικήθηκε!

18-7-2012, Καστρίτσι Πατρέων. Οι φωτιές των ημερών εκείνων ευθύνονται για τις σημερινές πλημμύρες. Η φύση παίρνει την εκδίκησή της. Ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος και από την ΠΥ ο Κ. Δεσινιώτης παρόντες.


Υπεύθυνες οι φωτιές που κατάκαψαν την βόρεια οροσειρά του Δήμου Πατρέων
Ζημιές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Πάτρας προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από χθες την Αχαΐα. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, βρίσκονται επί τόπου στο Πλατάνι, στο Πανόραμα Πλατανίου, το άνω Καστρίτσι και  τον Άγιο Βασίλειο και παρεμβαίνουν (από χθες) για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκύψει κυρίως  από τα φερτά υλικά και τα  αδρανή που έκλεισαν δρόμους, αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ρέματος στο Πλατάνι, που προκάλεσε ζημιές σε ιδιοκτησίες. 

Πλημμύρες υπήρχαν και σε σπίτια στις συγκεκριμένες περιοχές.

 Ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Αχιλλέας Γεωργακόπουλος απέδωσε την κατάσταση στο γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναγκαία χρηματοδότηση από την Πολιτεία μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού για να γίνουν τα Απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Τα προβλήματα προέκυψαν εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Και φυσικά, αφού κακοποιήθηκε η φύση και εμείς ως πολιτεία αδιαφορήσαμε η φύση εκδικήθηκε !


Σε επιφυλακή παραμένουν η Πολιτική Προστασία, καθώς και τα Συνεργεία Καθαρισμού, Αυτεπιστασίας και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, μετά από προειδοποίηση για ένταση των καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του απογεύματος και της νύχτας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη σημειώνονται σήμερα, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας να επεκταθούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙ 

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Α. ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς