Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μετωπική Αλ. Τσίπρα – Βενιζέλου στη Βουλή για τις παραπομπές, με απουσία του Πρωθυπουργού

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», απάντησε ο Αλέξης στον Ευ. Βενιζέλος που παρίστανε τον εαυτό του ως άλλον Παπανδρέου του ’89.

«Φτάσατε να ανασύρετε απ' τη μνήμη σας το '89, αλλά τότε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν συνιστώσα της ΝΔ όπως σήμερα…




Προσωπική στοχοποίηση, με απώτερο σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του για την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Την ευθύνη για το που έφτασε η χώρα έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Συμπληρώνοντας στο τέλος της αντιπαράθεσης «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
 
Τσίπρας: Την ευθύνη έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την εξουσία

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η πρόταση παραπομπής του Ευάγγελου Βενιζέλου σε προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, δεν συνιστά επίθεση σε συγκεκριμένο πρόσωπο ή κόμμα, αλλά στο καθεστώς της «διαπλεκόμενης ολιγαρχίας που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας, ρίχνοντάς την στα βράχια και λεηλατώντας το λαό μας» - ενώ ειδική μνεία επεφύλαξε ο Αλ.  Τσίπρας, στον απόντα από τη συζήτηση, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον κατηγόρησε πως «δίνει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της τελικής ψηφοφορίας - ανέφερε ο Α. Τσίπρας - ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά θα επανέλθει, ακόμα και με πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τον καταλογισμό πολιτικών ευθυνών.

«Με όρους μαφίας και πάλι, ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο, τον κο Παπακωνσταντίνου, για να κλείσει άρον-άρον η υπόθεση και να μην μπει κανείς στο ιερό άβατο - στην έρευνα που δεν κάνατε ποτέ στους λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ και στην πιθανή διασύνδεσή τους με κρίσιμες δικογραφίες όπως εκείνη της Ζήμενς, του Χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, των υποβρυχίων» ανέφερε ο κος Τσίπρας και σημείωσε ότι «η επιθυμία όμως της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, είναι να μην υπάρξει συγκάλυψη».

«Δεν έχει καν διευκρινιστεί, ποιος παρέλαβε αρχικά την λίστα Λαγκάρντ» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σε δύο μαρτυρικές καταθέσεις, αναφέρεται ένας πρώην πρέσβης, που είναι σήμερα σύμβουλος του πρωθυπουργού και σύμβουλος του ΣΕΒ. Με ποια ιδιότητα παρέλαβε μια λίστα που αφορά πρωτίστως επιχειρηματίες; Γιατί κρύφτηκε αυτή η λίστα από τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, γιατί κρύφτηκε η αλήθεια και κατασκευάστηκε ως ένοχος η κοινωνία και οι δυνάμεις της εργασίας;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας.

Τα περί «σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ» του Ε. Βενιζέλου, «είναι από τα άγραφα»: «Την πρώτη δικογραφία και το διαδικαστικό του εισαγγελέα τον Νοέμβριο, που μιλά για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης, το έχετε υπόψη; Είναι άραγε και οι εισαγγελείς μέρος της σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ΠΑΣΟΚ;» αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Σε ποιο κόμμα ανήκαν;

«Ο κος Παπακωνσταντίνου, μέλος ποιανού κόμματος ήταν λίγες μέρες πριν; Ο κος Αηδόνης που αποχώρησε; Ο κος Ραγκούσης; Φτάσατε να ανασύρετε απ' τη μνήμη σας το '89, αλλά τότε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν συνιστώσα της ΝΔ όπως σήμερα…» απάντησε στον Ε. Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησε ασχολίαστη και την αναφορά του Ε. Βενιζέλου για το «αρχείο με θέματα του υπουργείου Αμυνας» που ο τελευταίος είπε πως έχει στο σπίτι του:

«Με εξέπληξε το να κρατά αντίγραφα στο προσωπικό του αρχείο, και να μην τα επιστρέφει - όπως την φωτοτυπία του αμυντικού χάρτη της χώρας. Και δεν με εντυπωσιάζει τόσο η αναφορά, όσο το χειροκρότημα που εισέπραξε. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα συνέβαινε αυτό;» αναρωτήθηκε.

«Φτάσαμε να έχουμε στερηθεί παντελώς την αίσθηση του χιούμορ» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος. « Έχω άτυπα ψηφιακά αντίγραφα του υπουργείου Αμύνης. Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ; Δεν παίρνω τώρα ως αρχηγός κόμματος τα εμπιστευτικά σημειώματα του ΥΠΕΞ; Τι παραπάνω ήταν το άτυπο ψηφιακό αντίγραφο μιας λίστας που ερευνούσε το ΣΔΟΕ μεταξύ όλων των άλλων;» ανέφερε ο κος Βενιζέλος.

Σχετικά με τις επαφές του κου Τσίπρα με τον Β. Σόιμπλε, ο Ε. Βενιζέλος προκάλεσε τον πρώτο να απαντήσει τι θα κάνει αν του ζητήσουν να υπογράψει για την επόμενη δόση: «Αφού τους πείσατε πως εμείς είμαστε οι αναξιόπιστοι να ετοιμαστείτε - γιατί αυτό που θα σας ζητηθεί, είναι η υπογραφή σας για την επόμενη εκταμίευση. Τι θα κάνετε;»

«Ζητούν υπογραφές απ' αυτούς που τους έχουν στο χέρι πως θα υπογράψουν. Εμείς δεν ήμασταν, ούτε στις λίστες Χριστοφοράκου, ούτε στις λίστες Ζήμενς και Λαγκάρντ» ανταπάντησε ο κος Τσίπρας.

«Είστε επαγγελματίες, ασυγκράτητοι συκοφάντες!» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Οι πρωθυπουργοί και διοικητές της ΤτΕ που υπογράφουν συμβάσεις και δεσμευτικές επιστολές σε εκτέλεση νόμων του κράτους, εκβιάζονται απ' τους εταίρους επειδή είναι σε λίστες! Ντροπή και αίσχος!».

«Έχετε αντιληφθεί ποτέ τι συζητήσεις έκανα εγώ με τον κο Σόιμπλε; Το σενάριό σας που οδηγούσε μέσα απ' τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου στην έξοδο από το ευρώ και στο δράμα της επιστροφής στη δραχμή» διατράνωσε ο Ε. Βενιζέλος. «Εγώ δεν πήγα ποτέ να κάνω δημόσιες σχέσεις με τον κύριο Σόιμπλε αλλά να κρατήσω τη χώρα όρθια!» συμπλήρωσε.

Διαστρεβλωτής ο Βενιζέλος

«Αυτό είναι απροκάλυπτη ομολογία» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Όταν ο λαός έδινε μια μάχη και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιζόταν για μιαν άλλη πολιτική, ο κος Βενιζέλος διαστρέβλωνε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον ομόλογό του και συζητούσε σενάρια καταστροφής!».

«Προσπαθούσα να αποτρέψω την εφαρμογή της πολιτικής που ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες συγγενείς δυνάμεις πρότειναν στο λαό» ανταπάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Αγωνιζόμουν να πείσω τον Γερμανό υπουργό πως το μέλλον της Ελλάδας δεν ήταν σε μια πολιτική εξόδου αλλά παραμονής στο ευρώ! Είχατε λόγους σύγκλισης με την γερμανική και άλλες κυβερνήσεις…» παρατήρησε με νόημα.
«Δεν μας απαντήσατε όμως, γιατί καταψηφίσατε τη διάταξη για την άρση του τραπεζικού απορρήτου!» προκάλεσε και πάλι τον Α. Τσίπρα ο Ε. Βενιζέλος.

«Γιατί κατά τη διάρκεια της ψήφισης του μεσοπροθέσμου προγράμματος, το καταψηφίσαμε συνολικά και δεν είπαμε πως «υπάρχει μια παράγραφος, μια υποσημείωση που πρέπει να υπερψηφίσουμε»» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είδα τον κο Τσίπρα να παίρνει μια σαφή θέση απέναντι στις κατηγορίες που του προσήψα για τη συμμετοχή τη δική του και του επιτελείου του στη σκευωρία. Γιατί δεν απάντησε ο συνεργάτης του, ο κος Παππάς σε εβδομαδιαία εφημερίδα που τον κατονομάζει ως προσωπικά υπεύθυνο για τα μοίρασμα των αντιγράφων; Γιατί ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως έρχονται τα στοιχεία από τη Γαλλία και είναι μέσα η οικογένεια Βενιζέλου;».

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» απάντησε ο Α. Τσίπρας. «Κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία, γιατί υποστήριξε έναν δημοσιογράφο-εκδότη που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ (σ.σ. τον Κώστα Βαξεβάνη), ο οποίος έτυχε της στήριξης της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και μεγάλου μέρους του πολιτικού και πνευματικού κόσμου. Το πρόβλημα του κου Βενιζέλου, δεν είναι η απόκρυψη της λίστας επί 2,5 χρόνια, αλλά η δημοσίευσή της» απάντησε ο κος Τσίπρας.

«Καλά έκανε και το δημοσίευσε ο δημοσιογράφος» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Υπηρεσία προσέφερε και σε μένα. Το θέμα δεν είναι ότι το δημοσίευσε, αλλά ότι το είχατε και το δώσατε! Αυτό είναι το θέμα. Αυτό σας λέω! Αυτό κάνατε!» κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα σε εξαιρετικά οργισμένο ύφος ο Ε. Βενιζέλος.

«Κατανοεί κανείς το όριο της αυτοενοχοποίησης. Όταν όμως αυτό ξεπερνιέται και φτάνει στο όριο της αυτογελοιοποίησης, καλό είναι να συγκρατείται» ανταπάντησε ο Α. Τσίπρας.

Κατά Τσίπρα αλλά και Διώτη

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε με δριμύτητα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τον οποίο φωτογράφησε για υπόγεια συνεργασία του με την αξιωματική αντιπολίτευση με σκοπό να στηθεί σκευωρία σε βάρος του.

«Η χώρα μπαίνει ευτυχώς σε νέα φάση. Σταθεροποιείται εν μέσω δυσκολιών. Στόχος μας είναι η σταδιακή επάνοδος της χώρας στην αυτοδυναμία στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό πρέπει να επικρατήσει ασφάλεια και αισιοδοξία. Και ενώ διαμορφώνονται αυτές οι συνθήκες, οι συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής νευρικότητας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει ότι «δεν έμεινε τίποτε άλλο και τώρα το ρεσάλτο για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της ενότητας και γιατί στάθηκε όρθιο στις πολωτικές εκλογές του Ιουνίου. Και έτσι πρέπει να στοχοποιηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «το να πέσει η κυβέρνηση είναι ένας ομολογημένος στόχος» επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Στρατούλη. «Έτσι εξηγείται το μένος σας εναντίον μου, ως του κατεξοχήν πολιτικού σας αντιπάλου», επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Είστε αμήχανοι σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «δεν έχετε τι να προτείνετε, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το κοινοβουλευτικό σας μέγεθος. Είστε ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή και το φλερτ της βίας».
Κατηγόρησε επίσης ο κ. Βενιζέλος τον ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς αντιφάσεις κάνοντας αναφορά σε «αδέξια νοικοκυροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έφτασε στα σκαλοπάτια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και τώρα ετοιμάζεται και για το ταξίδι στην Ουάσιγκτον.

Στο σημείο αυτό μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνονται αυτά τα ταξίδια για να υπονομευθεί η χώρα στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις ενστάσεις το πρωί του ΣΥΡΙΖΑ με την αρχική εισήγηση για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. «Αδειαστήκατε το πρωί! Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια για τη λίστα αλλά πως θα κάνετε αυτή την υπόθεση μοχλό πολιτικής σκευωρίας. Όμως δεν ταυτίζονται ούτε οι χρονικές φάσεις ούτε και τα πρόσωπα. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λυκουρέντζος: Χωρίς τεκμηρίωση

«Αυτοσυγκράτηση σε χαρακτηρισμούς και στην απόδοση κατηγοριών» ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος σχολιάζοντας ότι «έμειναν όλα τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης χωρίς τεκμηρίωση. Δεν θεμελιώθηκε η πρόταση τους».

«Η κυβέρνηση ψηφίζει επώδυνα μέτρα για την έξοδο της χώρας από την κρίση», είπε ο υπουργός για να προσθέσει ότι «εκεί ακριβώς εντοπίζεται και η διάκριση ανάμεσα στην σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα απέναντι στη δημαγωγία, το λαϊκισμό, το πεζοδρόμιο».

«Λυπούμαι να πω ότι αυτή την ώρα η αντιπολίτευση δραπετεύει από τις ευθύνες. Η νέα γενιά θα ρωτάει τι πράξατε την ώρα της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε ανακριβείς τις αναφορές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρέσβης κ. Κλης παρέλαβε την λίστα.

Για τους υπαινιγμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του πρωθυπουργού, ο κ. Λυκουρέντζος αναρωτήθηκε «από πού εκπηγάζουν αυτοί οι υπαινιγμοί. Αντιλαμβάνεται μήπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι να επηρεάσει τους θεσμούς; Ο πρωθυπουργός ασκεί καθήκοντα χωρίς να προσπαθεί να επηρεάσει».

Απέναντι σε όσους καταγγέλλουν απόπειρα συγκάλυψης, ο υπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να στηρίξει το έργο και τη λειτουργία της επιτροπής. Πρόσθεσε δε ότι οι βουλευτές ψηφίζουν εκφράζοντας την ελευθερία της βούλησης τους. Δεν υποχρεώνονται από κανέναν να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.

(Πηγή: ethnos.gr) 

1 σχόλιο:

  1. Βενιζέλε το ξέρεις ότι σε σχολεία της καλαμάτας ξέσπασε πείνα στα παιδιά; Το λένε και λιμός. Αλλα εσύ που να πάθεις από αυτό. Σε έκανε θρεφτάρι η εξουσία κύριε καθηγητή. Έχεις τόσα ξύγκια απάνω σου που μπορείς να βγάλεις πέρα ολόκληρη γερμανική κατοχική πείνα.
    Και λίπος στο πουγκί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς