Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ξεκίνησαν φερέλπιδες την ΔΗΜΑΡ και την καταλήγουν κόμμα αρχηγο-κεντρικό

Ελέω Θεώ αρχηγός της εν τη οδό Αγ. Κωνσταντίνου Αθηνών Κουβελικής Πολιτείας!


Σκέψεις με  αφορμή τη διαγραφή των δύο βουλευτών με προσωπική απόφαση Κουβέλη
Συνέντευξη περί πολλών, έδωσε στην Καθημερινή την Κυριακή ο κυρ Φώτης Κουβέλης, αρχίζοντας από τη λίστα Λαγκάρντ, όπου καταλόγισε πολιτικές ευθύνες στον συνέταιρό του Ευ. Βενιζέλο, προσοχή μόνον πολιτικές, όχι και να πάει φυλακή νέο… παλικάρι, μέχρι την προτίμησή της στο στήσιμο 3 καλπών, μπα και ξεφύγουν τίποτε «ναι» στην παραπομπή του Βενιζέλου και εν πάσει περιπτώσει να μην συσσωρευτούν από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις  ψηφοδέλτια στην κάλπη εις βάρος του συνεταίρου του και του χαλάσουν το… ίματς!.

Κι επειδή οι δημοσιογράφοι είναι σαν τους Διαβόλους που έχουν κοντά ποδάρια, δεν μπορούσε να μην απαντήσει στο ερώτημα περί των εσωκομματικών του. Φυσικά το θέμα ήταν οι διαγραφές των δύο διαφωνούντων με τη γραμμή βουλευτών του.  

Σε αυτή συνέντευξη (Καθημερινή Κυριακής 13-1-13), ο Φ. Κουβέλης επιβεβαίωσε πως η πρόσφατη διαγραφή των βουλευτών Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά από την Κ.Ο. του κόμματος ήταν προσωπική του απόφαση.
 
«Η απόφασή μου να τεθούν και οι δύο εκτός Κ.Ο. δεν είχε καμία σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά με τη συμπεριφορά τους όλο το τελευταίο εξάμηνο, που υπονόμευε τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. και όσων υποσχεθήκαμε πριν από τις εκλογές», επεσήμανε ο κυρ Φώτης  Κουβέλης για τους δύο διαγραφέντες βουλευτές.

Κι εγώ που πίστεψα ότι ο κυρ Φώτης, με τον υπασπιστή του τον κυρ Νικολάκη Τσούκαλη, που μάχονταν όσο ήσαν στον ΣΥΝασπισμό, για την ελεύθερη έκφραση των απόψεων και των ιδεών μέσα στο κόμμα, σε σημείο μάλιστα που να δίνουν συνέντευξη στα ΜΜΕ, αμέσως μετά από κάθε διαφωνία τους, ώστε να διασφαλίσουν ότι θα ακουστεί από το λαό η… Φωνή της Ελεύθερης, Ανανεωτικής, Ειρηνικώς Επαναστατικής τάσης τους; Που ο γραμματέας τους στην Αχαΐα είχε ανακηρύξει την τάση τους σε ελεύθερο χωριό του Αστερίξ;

Εγώ ο αδαής που πίστεψα ότι αυτοί, μαχητές της ελεύθερης έκφρασης, θα την ενθαρρύνουν και θα την επιβάλλουν στον νεοϊδρυθέντα κομματικό χώρο τους, τι να υποθέσω;

Ότι η συγχνώτισή τους με τον ομόσταβλο Ευ…άγγελο, που κάθε άλλο παρά άγγελος, μες στον Σαμαρέικο σταύλο, τους μετάλλαξε σε αθεράπευτους σταλινίσκους;

Ότι το κόμμα τους, που ξεκίνησαν φερέλπιδες ως συμμετοχικό, καταλήγει προσωποπαγές, αρχηγοκεντρικό. Από δω ο Αρχηγός, από κει οι δούλες;

Διαβάστε παρακάτω τι λένε οι διαγραφέντες σε κοινή επιστολή τους:

Τριπλό ατόπημα του κυρ Φώτη

Για τριπλό ατόπημα του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. κυρ Φώτη, κάνουν λόγο οι πρόσφατα διαγραφέντες από την Κ.Ο. του κόμματος, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, σε ανοιχτή επιστολή που συνέταξαν από κοινού, η οποία απευθύνεται στα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ.

Οι δύο βουλευτές, αφού αναλύουν λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους θεωρούν πως πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και προς τον κύριο Ευ…άγγελο για τη λίστα Λαγκάρντ, θέτουν τρία θέματα που εντοπίζουν ως προβληματικά από την πρόσφατη διαγραφή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από προσωπική απόφαση του προέδρου του κόμματος.

Το πρώτο πρόβλημα που εντοπίζουν: «Όταν έρχεται μια δικογραφία στη Βουλή, το σώμα αυτό παύει να λειτουργεί ως πολιτικό όργανο και οφείλει να λειτουργήσει ως δικαστικό. Οι βουλευτές δεν δρουν βάσει των πολιτικών τους θέσεων, αλλά με δικαστική δεοντολογία», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Δεύτερο πρόβλημα: Όπως τονίζουν δεν διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή κατά την ψήφιση του μεσοπρόσθεσμου και του προϋπολογισμού. Έπραξαν σύμφωνα «με τις θεμελιακές αρχές και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. Εκφράζουμε  επίσης την προσήλωσή μας στην Προγραμματική Συμφωνία, (έλα Χριστέ μου πάλι, που τη θυμήθηκαν αυτήν;) βάσει της οποίας η Κ.Ε. αποφάσισε στις 19 Ιουνίου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χωρίς να συμμετέχει σε αυτή».

Τρίτο πρόβλημα: «Κανένα όργανο (Κοινοβουλευτική Ομάδα, Εκτελεστική Επιτροπή) δεν αποφάνθηκε επί του θέματος. Δεν μας δόθηκε καν η δυνατότητα να υπερασπιστούμε την άποψή μας σχετικά με το επίμαχο θέμα της λίστας» λένε.

Α, όχι αυτό το τελευταίο, ότι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να υπερασπιστούν τις θέσεις τους, δεν το πιστεύω! Απ’ ότι γνωρίζω προσωπικά, ήσαν υπέρ της ελεύθερης έκφρασης. Σε σημείο μάλιστα που κατηγορούσαν ότι στον ΣΥΝ δεν έχουν Δημοκρατία. Δηλαδή, πώς να το πω. Έσκιζαν τα πουκάμισά τους. Έκοβαν τις φλέβες τους οι άνθρωποι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς