Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

«Στηρίζει την εξουσία του σε εκείνους που ο Κ. Καραμανλής είχε αποκαλέσει εθνικούς νταβατζήδες»

Την ανάγκη να φύγει από την κυβέρνηση το τρίο που κυβερνά τονίζουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.


Σκληρή απάντηση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συγκάλυψη τους σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ
Τη «συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου» για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και την «επιτακτική και κατεπείγουσα ανάγκη για ριζική πολιτική αλλαγή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες», επισημαίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα από τις κάλπες στη Βουλή. 

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν ότι «όσο διατηρείται το παρόν πολιτικό κατεστημένο, τόσο θα βαθαίνει η καταστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».   
 
Επιρρίπτουν πολιτικές ευθύνες για τη «συγκάλυψη» της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ στον πρωθυπουργό. Κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά ότι τηρεί την ίδια στάση που είχε και «στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, παρόλο που ο ίδιος προεκλογικά έλεγε ότι αυτή θα ήταν η μόνη εξεταστική που θα πρότεινε το κόμμα του». 

Μάλιστα, σημειώνουν ότι «ο κ. Σαμαράς σήμερα στηρίζει την εξουσία του σε εκείνους που ο κ. Καραμανλής είχε αποκαλέσει εθνικούς νταβατζήδες», ενώ καταλογίζουν ανάλογες πολιτικές ευθύνες και στον Φώτη Κουβέλη.    

Για τη «συγκάλυψη», επαναλαμβάνουν ότι η πρόταση της συγκυβέρνησης περιορίζει το ζήτημα στην αλλοίωση της λίστας, παραβλέποντας το θέμα της μη αξιοποίησής της για τη συλλογή δημόσιων εσόδων, όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογες λίστες. Υποστηρίζουν ότι μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε η μη-μυστικότητα της ψήφου των βουλευτών. 

Επικρίνουν την άρνηση των βουλευτών της συγκυβέρνησης να αναβληθεί η ψηφοφορία ώστε να αξιολογηθούν τα νέα στοιχεία (περίπου 120 σελίδες) που απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στη Βουλή.

«Αυτογελοιοποιείται ο Ευ. Βενιζέλος»

Στην Κουμουνδούρου τονίζουν εκ νέου ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει χάσει το μέτρο και αυτογελοιοποιείται», για τους εξής λόγους:

-αποδίδει την αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ σε σκευωρίες του ΣΥΡΙΖΑ, αν και, όπως υποστηρίζουν, αυτή οφείλεται στην «καταστροφική μνημονιακή πολιτική» και τα επακόλουθά της (ανεργία, φτώχεια και απόγνωση), «στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επί Βενιζέλου έχει γίνει ουρά της ΝΔ του κ. Σαμαρά», η οποία «έχει αποκτήσει αποκρουστικά ακροδεξιά χαρακτηριστικά», στην ιδιαίτερη σχέση του ΠΑΣΟΚ και επί Βενιζέλου με το σύστημα πολιτικής-επιχειρηματικής-μηντιακής διαπλοκής» και στις υποθέσεις Τσουκάτου, Τσοχατζόπουλου και Παπακωνσταντίνου.

    - «αποκάλυψε στην Βουλή ότι διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο κρίσιμα στοιχεία και έγγραφα του κράτους, όπως τα αμυντικά σχέδια της χώρας, καταδεικνύοντας ότι ο ίδιος θεωρεί το κράτος τσιφλίκι του».

- « η αλαζονεία του έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε να θεωρεί ότι η διερεύνηση ενδεχόμενων δικών του ποινικών ευθυνών θα υπονόμευε τη χώρα».

Βαθιά ανακούφιση από Βενιζέλο

Την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με γραπτή δήλωσή του, στον απόηχο των εξελίξεων στη βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, με παραπομπή μόνο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζεται ότι αποκαλύφθηκε πλήρως η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του ένδεια και προσθέτει: «ο δημόσιος βίος απαλλάχθηκε από μία θηλιά που προσπάθησαν να του φορέσουν σε βάρος της αλήθειας, της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας». Υποστηρίζει ότι το κόμμα του έδειξε την Πέμπτη ότι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και πως θα μείνει εκεί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει ως προτεραιότητες του κόμματος την ανάσχεση της ύφεσης, το φραγμό στην ανεργία, την ανάπτυξη, τις δουλειές, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, τη στήριξη των πιο αδύναμων και την αποκατάσταση της εθνικής ισχύος.

Σημειώνει ότι η χώρα, βιώνοντας τεράστιες δυσκολίες, κάνει τώρα τη στροφή. «Αλλάζουμε φάση. Αρχίζουμε σιγά σιγά να κερδίζουμε το χαμένο έδαφος. Να δημιουργούμε ξανά τις ευκαιρίες που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι μας. Να οργανώνουμε την αποκατάσταση των αδικιών» τονίζει χαρακτηριστικά.

(Πηγή: http://www.enet.gr)

1 σχόλιο:

  1. Το είπε πιο παραστατικά ο Αλέξης. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αν δεν βρει τρόπο ο κόσμος να τους στείλει από κει που ήρθαν δεν θα γλυτώσει ετούτη η καημένη χώρα, με τους λωποδύτες που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς