Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Δειλά – δειλά τα κλειστά στόματα της λίστας Λαγκάρντ στη χώρα μας αρχίζουν να… κελαϊδούν


Σκεφτικός ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναλογίζεται το μέλλον του και διαισθάνεται ότι Άκης τον... προσκαλεί.


«Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ» φέρεται να είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου!
Μετά τον εγκλεισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου, για κατάχρηση, τις δηλώσεις Πάγκαλου και άλλων, ότι ευθύνη για την αλλοίωση της λίστας των φοροφυγάδων φέρουν αυτοί που την διαχειρίστηκαν, κάτι που εμμέσως παραπέμπει στον Ευ. Βενιζέλο, μία ακόμη ένδειξη έρχεται από την πλευρά Παπακωνσταντίνου για να φανεί ότι δειλά – δειλά, τα κλειστά στόματα αρχίζουν να… κελαϊδούν!
 «Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να δήλωσε σε στενό κύκλο συνομιλητών του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι η αλλοίωση δεν έγινε από εκείνον, αλλά έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο, δείχνοντας έτσι προς την κατεύθυνση του εισαγγελέα Διώτη ή του προέδρου Βενιζέλου.
«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργάτες του σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής..
«Δε με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δε επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ» δηλώνει.
Πάντως  φιλότιμες προσπάθειες για απόκρυψη όσων ενόχων του σκανδάλου κάνει ο δημοσιογράφος του MEGA, καναλιού των εκδοτών, Πρετεντέρης, κάτι που προκάλεσε αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ερωτά αν αληθεύουν πληροφορίες περί δανεισμού του σταθμού από τράπεζα και συμμετοχής  βασικού μετόχου του στο σκάνδαλο! 

Καλούνται και οι συγγενείς

Λήξαν θεωρεί το ζήτημα της συμμετοχής της  Ελ. Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος. Παράλληλα για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος καλούνται στον εισαγγελέα ως ύποπτοι, συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι ήταν δικαιούχοι και συνδικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών τα αρχεία των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.


Η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο Ανδρέας Ρωσσώνης και ο Συμεών Σικιαρίδης, που κλήθηκαν ως ύποπτοι, κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για την κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών κατηγορούνται επίσης για ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Τα ξαδέλφια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου πήραν προθεσμία από τον οικονομικό εισαγγελέα, για να απολογηθούν.
Οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς αναμένεται, τις επόμενες μέρες να καλέσουν και στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς