Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ως ύποπτοι καλούνται οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που ενέχονται στη λίστα

Στιγμιότυπο από την εξέταση στη Βουλή του κατηγορούμενου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση των στοιχείων της
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο περιορισμός της έρευνας αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί «στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων».

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο αναφορικά με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Το βράδυ χθες ανακοινώθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής όχι μόνο για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ονόματα συγγενών του οποίου σβήστηκαν από τη λίστα, αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρέλαβε στη συνέχεια το usb με την «πειραγμένη» λίστα.

Καλούνται ως ύποπτοι

Το απόγευμα είχε γίνει γνωστό πως οι δικαιούχοι λογαριασμών στην HSBC, συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα που δόθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς, θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων. Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς πρόκειται τις επόμενες ημέρες να καλέσουν στο γραφείο τους τη μία από τις εξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ελένη, και το σύζυγό της, καθώς και το σύζυγο της αδελφής της, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας.
Αναμένεται επίσης και η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου που διενεργείται από στελέχη του ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων, τόσο για τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και για όλους τους καταθέτες που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ήδη από τις πρώτες συγκρίσεις που γίνονται φαίνεται πολλά πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα της Ελβετίας να μην καλύπτουν τα αναφερόμενα ποσά με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, γεγονός που θα αντιμετωπιστεί τόσο σε φορολογικό επίπεδο όσο και σε ποινικό.
Οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν εκ νέου σε διευκρινίσεις και τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που ήδη έχουν καταθέσει διά υπομνημάτων ως ύποπτοι για την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις ευθύνες μη πολιτικών προσώπων να κληθούν και στενοί συνεργάτες του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου.
Κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στα τέλη Οκτωβρίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει ότι ζήτησε να αντιγραφεί σε usb το ηλεκτρονικό αρχείο που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD διότι, όπως είχε υποστηρίξει, είναι πιο ασφαλές. Το usb το έδωσε στον στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτη, ενώ για το αρχικό υλικό, είχε πει πως, μαζί με τη συνοδευτική επιστολή, το έδωσε για εμπιστευτική φύλαξη στο Γραφείο του και δεν γνωρίζει πού είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς