Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Με τη συμβολή της λαοπρόβλητης (μμμμμ μάτια μου!) ξεσπιτώθηκαν από το «Σπίτι του Πολίτη»

Από την έκδοση για τα 40 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας.


Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο Πατρέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος!
Με θέμα την απομάκρυνση των Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων από το «Σπίτι του Πολίτη» οδός 25η Μαρτίου 104 και με εισηγητή έναν εκ των 24 υπογραφόντων την αίτηση δημοτικών συμβούλων, βάσει του άρθρου 6 παρ. 1ε του Κανονισμού εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, συνέρχεται το Σώμα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Πατρέων στο Λιμάνι,  την 16η Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 6 μ.μ. για  συνεδρίαση.

Όπως είναι γνωστό από ημερών πολλοί μη κυβερνητικοί φορείς-σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και μέχρι την 31-12-2012 στεγάζονταν στο κτίριο Λάζαρη, όπου και το «Σπίτι του Πολίτη» που είχε συσταθεί επί δημαρχίας Φλωράτου, βρέθηκαν… ξεσπιτωμένοι, αφού τα οικονομικά του δήμου Πατρέων, μετά τις περικοπές της… λαοπρόβλητης (μμμμμ μάτια μου!) κυβέρνησης, δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια της δραστηριοποίησης ενεργών πολιτών περί τα κοινά και ο Δήμος δεν μπορεί να καταβάλει το ενοίκιο!  

Σημειώνεται ότι στο «Σπίτι του Πολίτη» στεγάζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας της πόλης, που συντηρούν πολίτες με προσωπικό μεράκι και κόστος!

Μεταξύ των συλλόγων που  μένουν άστεγοι είναι και η Εταιρεία Συλλογής Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων, που με την συμβολή του Δήμου, αλλά και της πρώην Νομαρχίας Αχαΐας έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκδηλώσεις γύρω από την Ιστορία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς