Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ: Ίσον ολλανδικό μονοπώλιο μπύρας στην Ελλάδα

Υπάρχουν και ελληνικές μπύρες, εκτός από την ολλανδική Αmstel.


Η  Επιτροπή  Ανταγωνισμού  στην Ελλάδα είναι  ΥΠΗΡΕΤΗΣ  των συμφερόντων της ολλανδικής-Αθηναϊκής Ζυθοποιΐας

Καταγγελίες  επώνυμες υπάρχουν.
 Δημοσιεύσεις  στις εφημερίδες υπάρχουν.
  Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το  κράτος  να λυθεί το  θέμα
Περιμένουμε  μόνο  την  παρέμβαση  της  Ευρωπαϊκής   Ένωσης.
Έχουν  το 85% της Ελληνικής  αγοράς  μπύρας.
 
Την  τελευταία   10ετια  έχουν  κέρδη στην Ελλάδα  9  δις ευρώ.
 
Οι  Ολλανδοί   με τα λεφτά του  μέσου   Έλληνα που κερδίζουν, εξαγοράζουν  άλλα  εργοστάσια  μπύρας στην Ευρώπη.
Μόνο  ψίχουλα  από  αυτά τα  κέρδη  επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.
 
Η Ηeineken   πουλιέται  στα  Ελληνικά  Σούπερ  Μάρκετς  60%  υπερτιμημένη  από τα  αντίστοιχα  
Oλλανδικά !
Και  όλα  αυτά με τις ευλογίες  και την ανοχή του  ελληνικού  κράτους.
 
Το  ολλανδικό μονοπώλιο   μπύρας  είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
 
Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει  κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.
 
Στα Σουπερ μάρκετ, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ,  ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ δεν  βρίσκει άλλες μπύρες  παρά  μόνο  της  Αθηναϊκής   Ζυθοποιίας.
 
Κάνουν  ΠΑΡΑΝΟΜΑ   ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.
 
Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος  ΜΟΝΟ  για τα  προϊόντα  τους.
 
Μας  εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες  Ολλανδοί,
 
 Και το  μεγάλο  ευχαριστώ τους βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Heineken http://www.heineken/.com ,
 
Παρουσιάζουν το FYROM  σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
 
 ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .
 
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
 
ΠΕΣ 
OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΤΣΙΦΛΙΚΙ.
 
ΠΟΛΕΜΗΣΕ   ΤΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ . 
 
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ-ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ.

 
...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ  ΣΑΣ  ΑΡΕΣΕΙ... 
    
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ  "FIX",  "ΜΥΘΟΣ" ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΟΙ : "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ "EDELSTEINER", ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ 
 
ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.
 
ΟΙ  BLOGGERS  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

 

9 σχόλια:

  1. Οταν μια εταρεια δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, υλοποιώντας προγράμματα ανταπόδοσης στην κοινωνία και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος ειναι δυν ατον να την θεωρουμε ολλανδικη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Καρφούρ και η Λιντλ και μία σειρά εταιρείες που επενδύουν στη χώρα μας και μάς δίνουν τη δυνατότητα απασχόλησης εργατικού δυναμικού. Τα κέρδη εξάγωνται κατ΄ανάγκην όχι στη χώρα τους. Πολυεθνικές είναι. Δικαίωμά τους. Το blog πρόσφατα αναφέρθηκε και στις πατάτες αμερικανικής εταιρείας, ο σπόρος των οποίων προστατεύεται για λογαριασμό της και έτσι απαγορεύει την αναπαραγωγή και φύτευση στη χώρα μας. Τελικά εμείς ως χώρα παραγωγός αυτών των προϊόντων εκ της Διεθνούς Συμβάσεως που υπογράψαμε δεν δικαιούμαστε να αντιδράσουμε. Ως πολίτες θα δεχόμαστε αιωνίως να μην προωθούμε τα ελληνικά προϊόντα; Γιατί να μην υποστηρίξουμε τα δικά μας προϊόντα και να αφηνόμαστε στην τελικώς εξάρτηση από επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων;
    Προσέχτε αγαπητέ φίλε, πόσες εταιρείες ξένων συμφερόντων αποχώρησαν πρόσφατα από την ελληνική αγορά όταν ξεζούμισαν τα βαλάντια και διαπίστωσαν οικονομική αδυναμία. Δεν έκαναν πιο φτηνό το προϊόν τους! Απλά έφυγαν αφού σάρωσαν ότι μπόρεσαν! Πρόταση, να σηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα και να τονίσουμε ότι ο δρόμος για αυτόνομη παρουσία στην ελληνική αγορά είναι ακόμη μακρύς. Κι αυτό να το καταλάβουν και οι έλληνες επιχειρηματίες και να ανταποκριθούν ως προς το χαμήλωμα των τιμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα σας σας ευχαριστω για το βημα αλλα θα διαφωνησω δεν συγκρινω εταιρειες ουτε μπαινω σε διαδικασια αξιολογησης αλλα όταν μια εταιρεία ακύρωσε την αναμετάδοση των προγραμματισμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων των προϊόντων της προσφέροντας τα κονδύλια της αντίστοιχης διαφημιστικής δαπάνης στους πυροπαθείς των πληγεισών περιοχών το 2007. Έδωσε νερό, δώρισε πυροσβεστικά οχήματα, έδωσε 500.000 ευρώ στον τηλεμαραθωνιο και άλλα πολλά. Κάνει συνεχώς επενδύσεις στην Ελλάδα με εργοστάσια και όχι μακετo όπως έλεγαν κάποιοι, τα τελευτα 50 χρονια ..λοιπόν είναι δυνατόν να μην είναι Ελληνική ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα διαφωνήσω με την προσφοράς της ολλανδικής εταιρείας, που ενεργεί μονοπωλιακά στην ελληνική αγορά, η οποία εταιρεία άλλωστε, απ' ότι γνωρίζω -φαντάζομαι σωστά- και στους μισθούς του προσωπικού της είναι αρκετά γαλαντώμα, εξαιρουμένων των εκτάκτων υπαλλήλων της, αλλά όταν ήδη τις τελευταίες μέρες έχουν μπει στη διαδικασία του άρθρου 99 περί ποστασίας από τους δανειστές τους επιχειρήσεις που πτωχεύουν όπως η ΑΓΝΟ και η Pepsico-ΗΒΗ, δεν πρέπει να βλέπουμε και το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων αυτών;
    Η ΑΜΣΤΕΛ εάν αντιληφθεί ότι τα έσοδά της μειώνονται είναι σίγουρο ότι η λύση που θα βρει θα είναι εις βάρος των εργαζομένων.
    Και η ΖΗΜΕΝΣ δραστηριοποιείται στη χώρα μας από πριν το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως δεβν δίστασε να κάνει άνω κάτω το ελληνικό πολιτικό σύστημα με τους Χριστοφοράκους και τα λαδώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια χαρά σε όλους!
    Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όλα αυτά που γράφονται στο internet για την ελληνική αγορά μπύρας και θα ήθελα να αναφέρω ότι επικρατεί τεράστια παραπληροφόρηση.
    Καταρχάς,ελληνική μπύρα είναι κάθε μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και έτσι δημιουργείται προστιθέμενη αξία στον τόπο.Τι σημασία έχει αν η Αθηναική Ζυθοποιία υποστηρίζεται με Ολλανδικά κεφάλαια ή η Μύθος Ζυθοποιία με Δανέζικα.Έχουν εργοστάσια στην Ελλάδα,απασχολούν χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους,πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος,συνεργάζονται με έλληνες προμηθευτές,κάνουν δαπάνες στην Ελλάδα,στηρίζουν την ελληνική οικονομία.
    Η Αθηναική Ζυθοποιία συγκεκριμένα, έχει φτιάξει τα δύο μοναδικά βυνοποιεία της χώρας, άρα είναι και η μόνη που μπορεί να φτιάξει 100% ελληνική μπύρα (και το κάνει χρησιμοποιώντας ελληνικό κριθάρι με συμβολαιακή καλλιέργεια,καλύπτοντας έτσι το 50% της παραγωγής της).
    Καλό είναι το αγωνιστικό πνεύμα,αλλά όταν βασίζεται σε συνωμοσιολογία χωρίς στοιχεία,απλά κάνει κακό.
    Από κει και πέρα όλες οι μπύρες είναι θέμα γούστου και περί ορέξεως … κολοκυθόπιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα σας συμφωνω μαζι σας απλα εχει δημιουργηθει ενας πανικος στα ραφια και στο μυαλο μας για το τι ειναι ελληνικο και τι οχι. Εγω ρωτω απλα όταν μια εταιρεία ακύρωσε την αναμετάδοση των προγραμματισμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων των προϊόντων της προσφέροντας τα κονδύλια της αντίστοιχης διαφημιστικής δαπάνης στους πυροπαθείς των πληγεισών περιοχών το 2007. Έδωσε νερό, δώρισε πυροσβεστικά οχήματα, έδωσε 500.000 ευρώ στον τηλεμαραθωνιο και άλλα πολλά. Κάνει συνεχώς επενδύσεις στην Ελλάδα με εργοστάσια και όχι μακετo όπως έλεγαν κάποιοι ..λοιπόν είναι δυνατόν να μην είναι Ελληνική ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε δεν θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου. Αναγνωρίζω τα υπέρ που επισήμανες. Με τη σειρά μου επισημαίνω το παρακάτω, χωρίς να αποτελεί θέσφατο. Μόλις πριν δύο ημέρες στον ΣΚΑΪ κατήλθαν σε κινητοποίηση οι τεχνικοί του. Φυσικά και είχαν προβλήματα, καθώς στο χώρο των ΜΜΕ σήμερα επικρατεί ζούγκλα. Υπενθυμίζω ότι ο ΣΚΑΪ είναι ο... φιλοπρόοδος που μιλά γαι συνεισφορές στο περιβάλλον διοργανώνει πολύ τακτικά εξορμήσεις για φάρμακα, για τρότη χρονιά δεν πληρώνει τον θεσμοθετημένο φόρο 20% επί των κερδών του κ.απ., όπως και κάποια σουπερμάρκετ με ανώνυμες τις μετοχές τους, πλην όμως οι παραπάνω δεν διοργανώνουν τακτικά την μισθοδοσία των εργαζομένων! Και η συγχωρεμένη μάνα μου, η αγρότισσσα, που δεν ήξερα γράμματα μου έλεγε για κάτι τέτοιους: "Το δουλευτή σου πλήρωνε και ψυχικά ας μην κάνεις"!
    Και τούτο. Ναι η συγκεκριμένη ζυθοβιομηχανία προσφέρει και στους εργαζόμενούς της. Προσφέρει υπέραρκετά, μπόνους χιλιάδων ευρώ, που συγκροτούν μία αξιοπρόσεκτη φορολογική δήλωση για τους μόνιμους εργαζόμενους. Διότι για τους εκτάκτους μη συζητήσουμε. Πληρωμή ξερή, η κατώτερη, όσο λέει το Υπουργείο. Και η καλοκαιρινή πρόσληψή τους με το σταγονόμετρο. Η έδρα της είναι εκτός Ελλάδος. Οποιαδήποτε ώρα τα μαζεύει και φεύγει. Τα κέρδη εκτός Ελλάδος.
    Ε, σε αυτό το μοντέλο των εξωχώριων επιχερήσεων, σήμερα αντιτίθενται ακόμη και τα Νησιά Κέυμαν! Αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι που έχουν γονατίσει τις οικονομίες ακόμη και αναπτυγμένων κρατών, όπως της Ευρώπης και αλλού.
    Πάντως σε κάθε περίπτωση το blog έχει ανοικτές τις σελίδες του για καλοπροαίρετο διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιατι ομως δεν καθεται κανεις στο τραπεζι του διαλογου ? γιατι δεν κοιτανε να λυσουν τα προβληματα τους ? επειδη καποιες εταιρειες οπως η προαναφερομενη εταιρεια δειχνει εμπρακτα την στηριξη της 50 χρονια στην ελληνικη οικονομια δεν θα την στηριξουμε λογω των κατασκευασμενων μαιλ και λιστων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια χαρά σε όλους!
    Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όλα αυτά που γράφονται στο internet για την ελληνική αγορά μπύρας και θα ήθελα να αναφέρω ότι επικρατεί τεράστια παραπληροφόρηση.
    Καταρχάς,ελληνική μπύρα είναι κάθε μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα και έτσι δημιουργείται προστιθέμενη αξία στον τόπο.Τι σημασία έχει αν η Αθηναική Ζυθοποιία υποστηρίζεται με Ολλανδικά κεφάλαια ή η Μύθος Ζυθοποιία με Δανέζικα.Έχουν εργοστάσια στην Ελλάδα,απασχολούν χιλιάδες έλληνες εργαζόμενους,πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος,συνεργάζονται με έλληνες προμηθευτές,κάνουν δαπάνες στην Ελλάδα,στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς