Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ζητούν από το ΕΡΣ να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του καναλιού του ΚΚΕ

Αγκάθι στα πόδια του κλαμπ των καναλαρχών η ενδεχόμενη απόκτηση από τον Ν. Χατζηνικολάου του τηλεοπτικού σταθμού 902. 




Παρέμβαση του κλαμπ των καναλαρχών
για να αποτραπεί η πώληση του 902 TV

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ «ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ» ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΑΛΙ EURONEWS
Να φρενάρουν οποιαδήποτε δυνατότητα της συχνότητας του 902 να λειτουργήσει στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό ως ένα επιπλέον εμπορικό πανελλαδικό κανάλι επιδιώκουν από κοινού οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών, επισήμως, με κοινή ανακοίνωσή τους.

Οι πληροφορίες περί επικείμενης πώλησης του 902 Τηλεόραση από το ΚΚΕ σε εταιρεία υπό τον Ν. Χατζηνικολάου, θορύβησε τους «καναλάρχες», που με ανακοίνωσή τους (της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) ζητούν την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για άμεση επιστροφή της συχνότητας στο Δημόσιο.

Φτάνουν μάλιστα να επικαλούνται ότι «πώληση συχνότητας, που δεν χρησιμοποιείται από νόμιμα λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση απαγορεύεται ρητά από το νόμο», όταν πολλοί από τους ίδιους τους στο παρελθόν εξαγόρασαν συχνότητες από άλλους επιχειρηματίες, από τις οποίες εκπέμπουν σήμερα (Star, ΣΚΑΙ).

Ιδίως μάλιστα στοχοποιούν φωτογραφίζοντας «πρόσωπα τα οποία ενέχονται σε χρεωκοπία άλλου τηλεοπτικού σταθμού και ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και με προσωρινή στέρηση της ελευθερίας τους».

Να σημειωθεί ότι την π. Πέμπτη συνελήφθη ο Ανδρέας Γεωργ. Κουρής, συνεταίρος του Ν. Χατζηνικολάου στη Real Media A.E., για χρέη προς το ΙΚΑ ύψους 9 εκατ. ευρώ, από τη συμμετοχή του στο Alter και το Kontra Channel, σύμφωνα με την αστυνομία, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Είναι πλέον πασιφανές ότι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών επιδιώκουν να διατηρήσουν περιορισμένο το δικαίωμα πανελλαδικής εκπομπής τηλεοπτικού σήματος, στο μικρό κλαμπ των σημερινών «αδειούχων».

Η προοπτική μάλιστα να μπει στον ανταγωνισμό ένα νέο πανελλαδικό κανάλι –και να απειλήσει ιδίως το ενημερωτικό τμήμα των καναλιών, υπό τον Ν. Χατζηνικολάου- ενισχύει τις ανησυχίες και γι αυτό προκαλεί τη δημόσια παρέμβαση της Ένωσης τους (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Ανάλογη, παρασκηνιακού τύπου παρέμβαση, πραγματοποίησε το ίδιο ολιγοπωλιακό κλαμπ «καναλαρχών» προ μηνών, με πολύ καλά αποτελέσματα: διεκδίκησε και πέτυχε να ακυρώσει το σχέδιο εκπομπής στα ελληνικά από το ευρωπαϊκό κανάλι Euronews.

Η κυβέρνηση πέτυχε έτσι μοναδική πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία: Το Euronews να εκπέμπει στα ελληνικά σε όλο τον κόσμο και στην Κύπρο, όχι όμως και στην Ελλάδα(!) πετώντας στα σκουπίδια και την επιδότηση των 6 εκ. ευρώ που εξασφάλισε κεντρικά το κανάλι για την ελληνική έκδοση.

Στο καπάκι, μέσω της ΕΡΤ, διέκοψε και τη μετάδοση του Euronews στα αγγλικά και γαλλικά, παρά την παρέμβαση της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Κανονική Μπανανία.

ηγή: www.avgi.gr)

1 σχόλιο:

  1. Το θεμα δεν είναι τι κανουν οι καναλάρχες και ο Χατζηνικολάου που στα πλαίσια των ανταγωνισμών τους για τον έλεγχο της πληροφόρησης τρώγωνται σαν σκυλιά.Την δουλειά τους κάνουν και την κάνουν άριστα.Το μεγάλο θέμα είναι η στάση του κκε,που την συχνότητα που του παρεχώρησε η πολειτεία(με τι ανταλλάγματα άραγε;)την παζαρεύει δεξια και αριστερά,λές και είναι εμπόρευμα και ιδιοκτησία του.Νεώτερες πληροφορίες μετά την παρέμβαση του ΕΣΡ για αφαίρεση της άδειας απο το κκε,ο περισσός σκέφτεται να επαναλειτουργήσει το κανάλι.Ενώ το Σεμπτέβρη το κκε ισχυρίζονταν ότι δεν έχει χρήματα να λειτουργήσει το κανάλι,σήμερα τα βρίσκει ως εκ θαύματος.Τελικά ποιός κοροιδεύει ποιόν;Το μόνο που ενδιαφέρει τον περισσό,είναι οι χοντρές μπίζνες και μάλιστα στις πλάτες των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς