Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΜRB: Προβάδισμα 2,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου



Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται με ποσοστό 28,7% και ακολουθεί η ΝΔ με 26,1%
Παγιώνεται, και σταθεροποιείται, στην πρώτη θέση μονίμως ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση, ενώ στην παράσταση νίκης υπερέχει συντριπτικά της ΝΔ, παρόλο που είναι στην κυβέρνηση μόλις πέντε μήνες! Και στην εκτίμηση ψήφου καταλαμβάνει ποσοστό 28,7%, έναντι 26,1% της ΝΔ.
Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%. Η εκτίμηση ψήφου συνάγεται από το σταθμισμένο δείγμα αποφασισμένων εκλογέων.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 46,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%. Εδώ καταδεικνύεται η καταβαράθρωση της ΝΔ, που ως κυβερνητικό κόμμα είθισται να διατηρεί αυτό το πλεονέκτημα μέχρι την παραμονή των εκλογών. Στην προκειμένη περίπτωση η ανατροπή ήρθε πολύ σύντομα, που σημαίνει ότι η παραμονή της στην κυβέρνηση, έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση.
 Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ και  στην πρόθεση ψήφου, προκύπτει από τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, που παρουσιάστηκαν στον Real fm. 
Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,1%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 20,1%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΧΑ με 9,3% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΛΛ με 5,5%, η ΔΗΜΑΡ με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,2% και Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%. Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, "Λευκό" το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.


Το 80,4% των Ελλήνων πολιτών, θεωρεί ότι η κυβέρνηση, από δω και στο εξής, θα πρέπει να θέσει κόκκινες γραμμές στην τρόικα, έστω και αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Επίσης το 71%, θεωρεί ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις, είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, παρουσιάζοντας τις εξαμηνιαίες τάσεις της.
 Το 71% των ερωτηθέντων (με το 42,8% ψηφοφόρους της ΝΔ), θα ψήφιζε «όχι» στην τελευταία ψηφοφορία των μέτρων στη Βουλή. Ενώ μεγάλο ποσοστό, 78%, θεωρεί ότι θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή, τους επόμενους μήνες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς