Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη του πρέσβη Νοτίου Κορέας στον Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Αριστερά ο πρόεδρος Κώστας Μπουρδούλης με τον τον πρέσβη της Νοτίου Κορέας Gil-Shou Shin, δεξιά. 


Κομιστής ενδιαφέρουσας αναπτυξιακής επενδυτικής πρότασης αφορούσα την υψηλή τεχνολογία
Με τον πρέσβη της Νοτίου Κορέας Gil-Shou Shin  συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουρδούλης. Ο κ. Gil-Shou Shin  πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πάτρα συνοδευόμενος από τον σύμβουλο της πρεσβείας Byung-Yun Kim και τον Πρόξενο της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας στη Δυτική Ελλάδα κ. Σπύρο  Φιλιππάκη.
Από την πλευρά του πρέσβη της Νοτίου Κορέας υπεβλήθη μια άκρως ενδιαφέρουσα αναπτυξιακή επενδυτική πρόταση που αφορά την υψηλή τεχνολογία, για την υλοποίηση της οποίας ζητείται η συνεργασία του Δήμου, του Πανεπιστημίου, του Τεχνολογικού Πάρκου, και του Συνεργατικού Σχηματισμού Corallia και η  υλοποίηση της οποίας θα προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας σε επιστήμονες ιδιαίτερα των πολυτεχνικών σχολών.
Όπως ενημέρωσε ο πρέσβης της Νοτίου Κορέας,  εντός του Ιανουαρίου θα επισκεφθεί και πάλι την Πάτρα μαζί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μηταράκη, προκειμένου να διερευνηθούν  οι δυνατότητες ανάπτυξης της συγκεκριμένης αναπτυξιακής δράσης. Ο κ.  Μπουρδούλης διαβεβαίωσε τον  Πρέσβη για τη  στήριξη της προσπάθειας από το Δήμο και είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί  προκειμένου να προχωρήσει η πολύ ενδιαφέρουσα πρότασή τους.
Ενημέρωσε παράλληλα τον κ. Gil-Shou Shin  για τα τοπικά προϊόντα της Πάτρας και της Αχαΐας και ζήτησε  να δημιουργηθεί πλαίσιο συνεργασίας με στόχο την εξαγωγή τους στην Νότια Κορέα.
Ο κ. Φιλιππάκης θα έχει συνεργασία με τον κ. Μπουρδούλη, προκειμένου να προλειάνουν το έδαφος για τέτοιες επενδυτικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της Κορέας. 

Ένα ακόμη στιγμιότυπο από τη σημερινή συνάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς