Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Βουλής

Βουλή των Ελλήνων.


Εξαναγκάστηκε ο Γ. Στουρνάρας να πάρει πίσω διάταξη με την οποία επιχειρείτο η άρση του αυτοδιοίκητου της Βουλής
«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση δεν περιέχει καμία διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής», δήλωσαν αρμόδιες πηγές, βάζοντας έτσι ένα τέλος στην αναστάτωση που επικρατούσε εντός του Κοινοβουλίου από το μεσημέρι της Τετάρτης λόγω των δυναμικών αντιδράσεων των υπαλλήλων του, οι οποίοι προχώρησαν σε στάση εργασίας καταγγέλλοντας ότι δρομολογείται η περαιτέρω περικοπή κατά 25% του βασικού μισθού τους καθώς και η συρρίκνωση των υπερωριών τους.
Επί της ουσίας πρόκειται για αναδίπλωση της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου μέχρι νεωτέρας. Υπενθυμίζεται ότι άλλη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας εξαναγκάστηκε να πάρει πίσω διάταξη με την οποία επιχειρείτο η άρση του αυτοδιοίκητου της Βουλής, η οποία βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της ρυθμίζει τα του προσωπικού της, ώστε να επέλθει πλήρης εξομοίωσή τους με το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς που επικρατεί στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
 Όπως αναφέρουν, εξάλλου, στο υπόμνημά τους, που αναρτήθηκε στο tovima.gr/ το οποίο αποφάσισαν να επιδώσουν  «στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της Βουλής, στα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στους Αρχηγούς των Κομμάτων», «η έκδοση διαδοχικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, αποκλειστικά και μόνο για 1200 εργαζόμενους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μπορεί μεν να λειτουργεί επικοινωνιακά άριστα, να ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και να αποπροσανατολίζει το σύνολο του ελληνικού λαού από τα σοβαρά προβλήματα που του δημιουργούν τα οικονομικά μέτρα και το υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά παραβιάζει κατάφορα τις συνταγματικές επιταγές». Υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια του κ. Π. Λαφαζάνη δήλωσε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ότι τα μέτρα που επιχειρήθηκε να προωθηθούν «αποτελούν μείζον θέμα συνταγματικής τάξης» και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χαρακτηρίστηκε «απαράδεκτη».

(Πηγή: tovima.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς