Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Για την κλιματική αλλαγή και την επίδρασή της στον Κορινθιακό Κόλπο

Άποψη του όμορφου Κορινθιακού Κόλπου, που κινδυνεύει από την ρύπανση.


Διημερίδα του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο Αρίων» με θέμα:
«Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός κόλπος»
7 & 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου (αύριο και μεθαύριο) οργανώνεται στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας Διημερίδα από το Σ.Π.Ο.Α.Κ. (Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου).
Ο Δήμος Πατρέων είναι μέλος του Συνδέσμου και το συνέδριο γίνεται για πρώτη φορά στην Πάτρα. Έχουν προσκληθεί βουλευτές των νομών που περιβάλλουν τον Κορινθιακό Κόλπο, Περιφερειάρχες, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Συμμετέχει και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. 
Θα γίνουν παρεμβάσεις με πεντάλεπτες ομιλίες από τους δεκατρείς δημάρχους πέριξ του Κορινθιακού, από την ΟΙΚΙΠΑ, θα λάβουν χώρα αναφορές περιβαλλοντικού περιεχομένου από επιστήμονες, θα γίνουν συζητήσεις από καθηγητές, οικολόγους, μαθητές κ.α.
Επίσης θα προβληθεί ντοκυμαντέρ για τον Κορινθιακό από την Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας, θα παιχθεί θεατρικό δρώμενο από το 21ο Γυμνάσιο Πάτρας και γενικότερα το διήμερο αναμένεται να συμβάλλει στην πρόοδο της φιλοπεριβαλλοντικής πρακτικής σε επίπεδο πολιτών αλλά και δημοτικών πολιτικών.
Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων στην Οργανωτική Επιτροπή του ΣΠΟΑΚ, την οποία και εκπροσωπεί, είναι η ανεξάρτητος δημοτική σύμβουλος Ήρα Κουρή.
Το πρόγραμμα της φιλοπεριβαλλοντικής διημερίδας είναι το παρακάτω:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς