Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η θεία επιφοίτηση Αμβρόσιου έκανε πάλι θαύμα!

Για να μην ξεχνούμε το πατριωτικό έργο Αμβροσίου. Συνηγορία για αποφυλάκιση Ντερντιλή.


Έδωσε ευλογία, δια του αφορισμού, στον Αλέξη
Ετεροχρονισμένο και καλαβρυτινό, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε, μιας και κατεγράφη! «Τώρα που πήρα την ευλογία και του Αμβρόσιου, μπορώ να σας μιλήσω» είπε ο Αλ. Τσίπρας στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας που συγκεντρώθηκαν λίγο μετά το γεύμα του Δήμου Καλαβρύτων, την ημέρα της θλιβερής επετείου. Και συνέχισε: «Δεν ξέρω βέβαια αν ήταν ευλογία ή μάλλον αφορισμός», κάνοντας τους συντρόφους να γελάσουν!

Να τι είχε συμβεί:
«Ο Θεός συγχωρεί, άρα και εσείς πρέπει να με συγχωρέσετε», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας προς τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο. Σηκώθηκε, πριν τον χαιρετισμό του μητροπολίτη, καθώς έπρεπε να φύγει από τη συνεστίαση που είθισται να πραγματοποιείται, σε εστιατόριο της κεντρικής πλατείας Καλαβρύτων μετά την εκδήλωση στο μνημείο, στη ράχη του Καππή, όπου δολοφονήθηκαν από τους ναζί τον Δεκέμβρη του 1943 οι άμαχοι πολίτες.
Ο Αμβρόσιος όμως, τη θεϊκή εντολή δεν επέτρεψε την έξοδο Τσίπρα. Γι αυτό του απηύθυνε νότα: «Εάν φύγετε, θα εκληφθεί σαν να μη θέλετε να με ακούσετε». Έτσι, ο Αλέξης κάθισε και τον… συμβούλευσε με θεωρίες  για «τα άκρα», για τον «αριστερό και δεξιό ολοκληρωτισμό», αλλά και δανειζόμενος ο Αμβρόσιος μια φράση του Λεχ Βαλέσα, του υπενθύμισε: «Άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος».
Τώρα για ποιον τα έλεγε, δεν είμαι σίγουρος. Ψάχνοντας στο Ευαγγελιο δεν βρήκα εδάφιο που να αναφέρεται στα «άκρα», ούτε και στον «αριστερό και δεξιό ολοκληρωτισμό».
Ακούστηκε πάντως μετά το γεύμα ότι ο Αμβρόσιος έτσι ήθελε να πλαγιοκοπήσει τον Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μα δεν το πιστεύω, γιατί ο Αμβρόσιος δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, άλλωστε ποτέ δεν μιλά για τέτοια μηδαμινά ζητήματα. Είναι αφιερωμένος στον Θεό και τίποτε άλλο. Όπως ακριβώς έκανε όταν ήταν χωροφύλακας, πριν γίνει μητροπολίτης. Και όπως ξέρετε οι παλιότεροι, η Χωροφυλακή πότε δεν ασχολήθηκε μ’ αυτά.
Παροιμιώδες, αλλά και ενδεικτικό, είναι εκείνο το λογοπαίγνιο, όπου ενωμοτάρχης και χωροφύλαξ, ψάχνοντας σε κοτέτσι χωριού, λίγο μετά τον Εμφύλιο, ο δεύτερος είδε μπαντουβάνο, καλοθρεμμένο  κόκορα. Και το αναφέρει «εις τον κύριον νομουτάρχην»:
- Κυρ νομουτάρχη, κουόκκινους είν’, λιράτους!
- Κουόκινους είπ’ς; Πάρτ’ του κεφάλ’ ουρέ. Κουμμουνιστής θάν’.  
Άρα, είναι δυνατόν σε αυτό το Άγιο σώμα ασφαλείας, να μιλούσαν πολιτικά;

Ούτε κι ο Αμβρόσιος μιλάει πολιτικά. Απλώς επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δεν κάλεσε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το περασμένο καλοκαίρι ενώ πιο πρόσφατα προέβη σε δήλωση με ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και αποθέωση της Χ.Α. -μεταξύ άλλων- για την “πολιορκία” της θεατρικής παράστασης “Corpus Christi”.
Δεν τα είπε έτσι, από μόνος του. Κάποια θεία επιφοίτηση θα είχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς