Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η Κοινωνική Αριστερά στέκεται στο πλευρό του Γ. Ραυτόπουλου, π. προέδρου της ΓΣΕΕ

Φωτογραφία Αρχείου.



«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Ανατροπών και Αλλαγών» απαντά στα ΝΕΑ που χυδαιολογούν
    Με επιστολή που έστειλε η Κοινωνική Αριστερά στην εφημερίδα του μνημονιακού μπλοκ «Νέα» υπερασπίζεται τον βαλλόμενο πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιώργο Ραυτόπουλο, από της εφημερίδα, που αφιέρωσε εναντίον του ανώνυμο λίβελο. Η επιστολή που κοινοποιήθηκε στο Istologio Giorgou Mosxou, είναι η παρακάτω:   

 «Προς: την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
 Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το μένος σας, που αγγίζει τα όρια της αθλιότητας -  μια και από την δημοσιογραφική δεοντολογία έχετε αποστεί χρόνια τώρα υπηρετώντας μετά τους «εκσυγχρονισμούς» και τους κάθε λογής τυχάρπαστους της πολιτικής βιτρίνας μνημονιακές ανερμάτιστες πολιτικές που ακυρώνουν όνειρα και ζωές και παραδίδουν τη χώρα βορά στις τοκογλυφικές αγορές -  κατά του συντρόφου μας Γιώργου Ραυτόπουλου στελέχους της Κοινωνικής Αριστεράς  που από τον Νοέμβρη του 2011 συμπορεύεται πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που αποτελεί την μοναδική ελπίδα του Λαού μας που δοκιμάζεται.
Σε δύο (ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ) αντιδράσεις συνέδρων το προεδρείο της πανελλαδικής συνδιάσκεψης απάντησε και εξήγησε την παρουσία του σ. Γιώργου Ραυτόπουλου, ο οποίος με μια μεστή ομιλία αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ να αντικρούσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
«Και αυτή η μέρα δεν είναι μακριά», όπως επισήμανε κλείνοντας χειροκροτούμενος.
Από τον Νοέμβρη του 2008 η Κοινωνική Αριστερά, με αλλεπάλληλες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα , ήρθε σε επαφή με συλλογικότητες , πολιτικά κόμματα και δημοκρατικούς πολίτες  για την δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής , πατριωτικής, αριστερής , ριζοσπαστικής παράταξης έχοντας ξεκόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με την καρικατούρα ΠΑΣΟΚ που σάπιζε και μόλυνε την ελληνική κοινωνία απέχοντας από τις βασικές πολιτικές του αρχές  υπηρετώντας πιστά νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Έτσι η Κοινωνική Αριστερά ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συμπόρευση σε αγώνες αντίστασης και ανατροπών με τη συγκρότηση ενός αριστερού ριζοσπαστικού μετώπου που θα στοιχηθεί απέναντι στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα με θέσεις και πρόγραμμα συνυπέγραψε κείμενο πολιτικής συνεργασίας από τα μέσα Νοέμβρη του 2011
Η Κοινωνική Αριστερά  συναντήθηκε και συμπορεύεται όχι ευκαιριακά αλλά στρατηγικά  στην κοινή προσπάθεια γιατί είναι απαίτηση των καιρών περισσότερο από ποτέ, έτσι ώστε, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, ριζοσπάστες, αριστεροί δημοκρατικοί πολίτες, ανένταχτοι αριστεροί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Ανατροπών και Αλλαγών, σε ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα δώσει όραμα, που θα επαναφέρει την πίστη και θα ξαναδώσει ελπίδα στο Λαό μας.
Γιατί  αυτός είναι  ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στη μεγάλη προσβολή που γίνεται σε βάρος του λαού μας από τα ανδρείκελα των τοκογλυφικών αγορών , είναι ο μόνος δρόμος να αλλάξουμε τη ζωή μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας.
Με αυτές τις αρχές και θέσεις μας απευθυνθήκαμε  σε όλους εκείνους με τους οποίους μας ένωσαν κοινά οράματα, κοινοί αγώνες και κοινές ελπίδες.
Απευθυνθήκαμε  σε όλους εκείνους που συναντηθήκαμε σε μεγάλους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες,
Απευθυνθήκαμε  σε κάθε σκεπτόμενο Άνθρωπο, στους άντρες και γυναίκες της καθημερινής βιοπάλης, στους άνεργους
Απευθυνθήκαμε  στους νέους και στις νέες που βλέπουν το μέλλον τους βαμμένο με μαύρο χρώμα
Απευθυνθήκαμε  σε όσους ήσαν εγκλωβισμένοι στην αδικαιολόγητη προσδοκία ότι κάτι θα αλλάξει με εναλλαγές προσώπων στις ηγεσίες της διαπλοκής.
Γιατί από το παρελθόν κρατήσαμε τη φλόγα κι όχι τη στάχτη
Έτσι ανοίγουμε νέους δρόμους για αγώνες και νίκες λαϊκές.
Προφανώς όλα αυτά σας τρομάζουν και η αδυναμία καταγραφής των παραπάνω σας οδηγεί στον γνωστό σας δρόμο-τρόπο της εκτόξευσης λάσπης .
 Όμως οι καιροί  και οι πρακτικές σας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς