Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο δρόμος για κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα



Η τρικομματική κυβέρνηση  κλυδωνίζεται σε ελάχιστο χρόνο μετά τις εκλογές


ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΤΡΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  βγαίνει μέσα από την συνδιάσκεψή του πιο μαζικός, πιο ενωμένος, πιο δημοκρατικός, πιο αποφασισμένος να δώσει την μάχη  για την μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας, αναφέρεται στην Απόφαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που δόθηκε στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ με ημερομηνία 11-12-2012 και τίτλο: «Απόφαση της Πανελλαδικής  Συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ – Πολιτικό πλαίσιο και άξονες δράσης».
Στην απόφαση αναφορά για «προσπάθεια μαζικοποίησής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και διαδικασίες  που θα τον καταστήσουν  έναν ενιαίο πολιτικό φορέα». Καλεί δε την ΚΕ. «άμεσα να υλοποιήσει τις αποφάσεις για ενοποίηση των δυνάμεών μας μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στα άλλα μαζικά κινήματα και στην τοπική αυτοδιοίκηση και να εξετάσει ως ζήτημα αιχμής  το ζήτημα  της παρέμβασής μας στη νεολαία». Στο πλαίσιο αυτό έχουν αρχίσει διεργασίες και συνελεύσεις μελών του Τομέα εργατοϋπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό αύριο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, Κορίνθου 313, πραγματοποιείται συνέλευση υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα, με την συνδικαλίστρια δέσποινα Σπανού της «Αυτόνομης Παρέμβασης», μετά και την πρόκληση Μανιτάκη να μπλοκάρει την πληρωμή των εργαζομένων στο Δημόσιο, διαγράφοντας από την κατάσταση αυτούς που δεν καταδίδουν στο Υπουργείο οι προϊστάμενοί τους, για να τους απολύσει!

Παρακάτω η Απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτογνωσία αναφέρει:
 «Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι οι μεγάλες  αλλαγές  που πρεσβεύουμε απαιτούν και μεγάλες συγκρούσεις και συνεπώς  χρειάζεται  ένας πολιτικός φορέας  ικανός  να δημιουργήσει  μεγάλα γεγονότα και να κινητοποιήσει μεγάλο τμήμα των πολιτών στην  πολιτική πάλη.  Αυτόν τον φορέα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Ο δρόμος για την προώθηση της κυβέρνησης της αριστεράς δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά  θα είναι μια σκληρή μάχη.

Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  δημοκρατικής ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης, με γενικό ξεσηκωμό και διενέργεια εκλογών και η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης  της  αριστεράς,  στηριγμένη σε ένα  ευρύτατο λαϊκό μέτωπο και σε  ένα πρόγραμμα  αναγέννησης της κοινωνίας και της χώρας.

Στη χώρα μας, η τρικομματική κυβέρνηση  κλυδωνίζεται σε ελάχιστο χρόνο μετά τις εκλογές. Δεν έχει πλέον πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Εκφράζοντας τα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων, της οικονομικής ολιγαρχίας και των δανειστών οδηγείται σε εφαρμογή ολοένα και πιο σκληρών μέτρων. Η κατάσταση στην κοινωνία είναι τραγική. Με την ψήφιση και του τρίτου μνημονίου οι συνέπειες  θα είναι καταστροφικές,  θα διευρύνουν θεαματικά τις ταξικές ανισότητες και θα επιδεινώσουν ραγδαία την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας. Καλούμε όσους δεν συμφωνούν να μας ακούσουν χωρίς προκαταλήψεις και είναι σίγουρο ότι μπορούμε να βρεθούμε μαζί στο δρόμο του αγώνα».
Στην ίδια Απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται:
«Θα δώσουμε προτεραιότητα στις ανάγκες της κοινωνίας και της ανάπτυξης και όχι στους δανειστές. Θα ανασυγκροτήσουμε την οικονομία με όρθια την κοινωνία. Δεσμευόμαστε να  αντιταχθούμε δυναμικά στην επίθεση της άρχουσας τάξης  που λεηλατεί το λαό και τη χώρα, να απαλλαγούμε από το άχθος  των μνημονίων και  του  μη βιώσιμου χρέους, να ανοίξουμε το δρόμο στον παραγωγικό μετασχηματισμό  με έμφαση στους τομείς διατροφής και βασικών αγαθών, το δρόμο της κοινωνικής  αυτοοργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης, των ανατρεπτικών προτύπων εναλλακτικής και  κοινωνικής οικονομίας».

Και καλεί:
«Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συνδεθεί με τις αγωνιστικές παραδόσεις του και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και ιδίως της νέας γενιάς που πρέπει να εισβάλει δυναμικά μέσα στα συνδικάτα».

Έμφαση όμως δίδεται και στον ιδεολογικό τομέα:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  θα αντιμετωπίσει  την ιδεολογική  επίθεση  που προβάλλεται κυρίως από την ΝΔ. Έχει δημιουργηθεί ένας πολυπλόκαμος  ιδεολογικός μηχανισμός  με καθοριστικό τον ρόλο των ηλεκτρονικών μέσων που επιχειρούν να ανοίγουν  ιδεολογικά ζητήματα με σχέδιο, επανάληψη και κλιμάκωση. Αυτά αφορούν στην μοιρολατρική αποδοχή των μνημονίων ως μοναδική και αναπόφευκτη λύση, στον εξωραϊσμό των ιδιωτικοποιήσεων και του ιδιωτικού κέρδους και στην απαξίωση του δημόσιου και κοινωνικού τομέα, στον εκθειασμό ενός μοντέλου ανάπτυξης που καταστρέφει  τα δικαιώματα και το περιβάλλον.  Αφορούν, ακόμη, στο χτύπημα του συνδικαλισμού, στην αμαύρωση των θετικών πλευρών της μεταπολίτευσης, στην προώθηση του κοινωνικού αυτοματισμού, στη θεωρία των άκρων. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί σε έναν παλλαϊκό ανένδοτο αγώνα απέναντι σε μια καταστροφική πολιτική και σε μια κυβέρνηση που ακυρώνει το μέλλον αυτής της χώρας και των ανθρώπων της και ιδίως της νέας γενιάς. Καλεί ταυτόχρονα σε αντίσταση  για την απόκρουση της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής».
Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς