Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αγωγή και μήνυση κατά του ΟΛΠΑ για παράνομη κατάληψη της λιμενικής ζώνης

Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κατά την συνέντευξη που παρεχώρησε ήταν αποφασιστικός στα όσα έλεγε και τα εννοούσε!


Αντίδραση δημάρχου Πατρέων για απόκρουση της κυβερνητικής βούλησης που θεωρεί παράνομη την εκχώρηση στην πόλη του παραλιακού της μετώπου
Δύο καταχρηστικές πράξεις έγιναν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο, σύμφωνα με τα λεχθέντα στην συνέντευξη που παραχωρήθηκε σήμερα από τον Γ. Δημαρά, δήμαρχο Πατρέων. Ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Πάτρας ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Κώστας Πλατυκώστας, προχώρησε στην παράνομη εισβολή, κατάληψη και εκμετάλλευση του χώρου του θαλασσίου μετώπου που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Πατρέων, δίνοντας άδειες επ’ αμοιβή στους μικροπωλητές για να στήσουν πάγκους.
Προσέβαλε τη πόλη, επιλέγοντας την ημέρα της γιορτής του Πολιούχου, χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο τους μικροπωλητές για να κάνει κατάληψη στο χώρο που ανήκει στο Δήμο Πατρέων, επενδύοντας στο ότι ο Δήμος που σέβεται την πόλη, τους δημότες και τους επισκέπτες του, δεν θα αντιδρούσε ανήμερα της μεγάλης γιορτής της πόλης. 
Aυτό   το έπραξε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ., σε έναν χώρο που σε καμία   περίπτωση δεν του ανήκει. Σε έναν χώρο που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο με απόφαση και εντολή του, το έχει παραχωρήσει στο Δήμο Πατρέων.
Μετά την πραξικοπηματική εισβολή, ανήμερα του Αγίου Ανδρέου, είπε ο Γ. Δημαράς, «είχαμε χθες και την ουσιαστική κήρυξη του πολέμου από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κ. Μουτζούρη, ο οποίος χαρακτήρισε ευθέως παράνομη την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην Πάτρα.
Το ίδιο αναφέρει και έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, προς το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο απλά κοινοποιείτο στον Δήμο αποκρύπτοντας σωρεία εγγράφων και αποφάσεων, που αφορούν τα συμφωνηθέντα, για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου.
Επικοινώνησα με τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου και με διαβεβαίωσε για μια ακόμα φορά, ότι η σύμβαση παραχώρησης είναι καθόλα νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη και μόνο το ΣτΕ μπορεί να την  ακυρώσει, εφόσον την κρίνει παράνομη.
Θυμίζω ότι επί 10 μήνες ο Δήμος είναι αυτός που αναβαθμίζει, συντηρεί, καθαρίζει, και πληρώνει τους λογαριασμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης και αυτό το κάνει με τα λεφτά των πολιτών της Πάτρας, μεταξύ των οποίων και τω ανέργων και των φτωχών και των απολυμένων.
Δεν μπορεί να έρχεται ο Ο.Λ.ΠΑ., και να παραχωρεί ή να νοικιάζει το χώρο που οι Πατρινοί πληρώνουν. Είναι σαν να έχεις νοικιάσει ένα σπίτι και να έρχεται κάποιος και να σου βάζει έναν άλλο μέσα.
Δηλώνω προς όλες τις πλευρές ότι εμείς θέλουμε και απαιτούμε  το θαλάσσιο μέτωπο υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ των δανειστών ή υπέρ των επιχειρηματιών που υποδεικνύουν οι δανειστές.


Επειδή όλη αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και επειδή το θαλάσσιο μέτωπο για το οποίο πάλευαν επί 30 χρόνια οι Πατρινοί, ανήκει στο Δήμο και τους πολίτες του και επειδή κάποιοι κάνουν λόγο για νομιμότητα:

Ζήτησα από τη Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει σε αγωγή και μήνυση κατά της διοίκησης του Ο.Λ.ΠΑ. και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Πλατυκώστα για τις καταχρηστικές παρεμβάσεις ανήμερα του Αγίου Αδρέου.

Ζήτησα από την Πολεοδομία να ελέγξει σήμερα τις αυθαίρετες κατασκευές εντός του παραχωρηθέντος τμήματος των 3,5 χλμ, μεταξύ των οποίων και του κτιρίου του Λιμεναρχείου και των Κρατητηρίων- στα οποία «φιλοξενήθηκα» πριν από λίγο καιρό, όταν με συνέλαβαν για την κοπή των κιγκλιδωμάτων- και να επιβάλλει άμεσα τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου -επειδή το Eurogroup όπως διαβάζω θέτει νέες προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης  μεταξύ των οποίων και την  ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.ΠΑ.-, να ορίσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 10 το πρωί του Σαββάτου με θέμα τις εξελίξεις για το θαλάσσιο μέτωπο. 

Ζητώ από τους κυβερνητικούς βουλευτές όπου και αν αυτοί βρίσκονται, στην Πάτρα, στην Αθήνα ή στο εξωτερικό, να πάρουν θέση για το θαλάσσιο μέτωπο. Το θέμα για την Πάτρα είναι σαν να ζητάνε να περάσει στα χέρια ιδιωτών η πλατεία Συντάγματος.

Ζήτησα επίσης από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ζητήσουν την τροποποίηση του νόμου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης των λιμενικών ζωνών  εκτός από τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων και από τους ΟΤΑ, για να είναι δυνατή και η οριστική παραχώρηση.

Ο Δήμος θεωρεί ότι ακόμη και η ζώνη του παλαιού λιμανιού που δεν περιλαμβάνεται στο προσωρινώς παραχωρηθέν  κομμάτι, αλλά αναφέρεται ρητώς ότι στη σύμβαση παραχώρησης, ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο αμέσως μετά την ολοκλήρωση του νέου λιμανιού,  ανήκει στην πόλη και τους πολίτες της και θα παραδοθεί σε αυτούς γιατί το δικαιούνται.

Προειδοποιώ οποιονδήποτε ιδιώτη επενδυτή επιχειρήσει να επενδύσει σε όλο το μήκος του θαλασσίου μετώπου ότι θα χάσει τα λεφτά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς