Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα του παλιού λιμανιού

Χωρίς αξία η υπογραφή της παράδοσης του παλιού λιμανιού στο Δήμο Πατρέων, στις 24-1-2012, από την κυβέρνηση και τον κ. Πλατυκώστα του ΟΛΠΑ (στη φωτογραφία την ώρα που υπογράφει). Τώρα, έντεκα μήνες από τότε, προσπαθούν να την πάρουν πίσω, προς όφελος των δανειστών. Για να το ξεπουλήσουν! Επίκουροι έρχονται και κάποιοι Πατρινοί επιχειρηματίες που θέλουν να κερδοσκοπήσουν!


Καταγγέλλει ενέργειες κυβερνητικών και υπαλλήλων ΥΕΝ, ΟΛΠΑ και τοπικών επιχειρηματιών που υπονομεύουν την παραχώρηση προς όφελος κερδοσκόπων
Δείχνοντας την αντίθεσή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, σύσσωμο αντιστέκεται στην προσπάθεια τόσο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του ΟΛΠΑ, που θέλουν να προσφέρουν προς εκποίηση σε ιδιώτες το παλιό λιμάνι της Πάτρας, που σήμερα οι πολίτες αναμένουν να παραδοθεί για αναψυχή και τουριστικές δραστηριότητες, όσο και σε οικονομικούς κύκλους της πόλης, που δραστηριοποιούνταν σε αυτό και δεν ήθελαν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο νέο λιμάνι.
Στην απόφαση που έλαβε  στη χθεσινή συνεδρίασή του για το ζήτημα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά και αποφάσισε τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο επανεπιβεβαιώνει τη θέση του ότι το λιμάνι της Πάτρας πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να μην παραχωρηθεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Με τη σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη  κατ’ εντολήν του  τότε αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του ΟΛΠΑ και του τότε αρμόδιου Υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη, η ζώνη των 3,5 χιλιομέτρων θαλασσίου μετώπου έχει ήδη παραχωρηθεί στο Δήμο της Πάτρας, ενώ όπως έχει συμφωνηθεί στη σύμβαση παραχώρησης, θα παραχωρηθεί στο Δήμο της Πάτρας  και το υπόλοιπο τμήμα του παλαιού λιμανιού μετά το τέλος της κατασκευής του εμπορικού τμήματος του νέου λιμανιού. Οποιαδήποτε πράξη αμφισβήτησης αυτού του γεγονότος, θεωρείται για την πόλη αιτία πολέμου και θα αντιδράσει ανάλογα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τις ενέργειες κυβερνητικών παραγόντων και υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΟΛΠΑ και ορισμένων τοπικών επιχειρηματιών που υπονομεύουν αυτή την παραχώρηση με σκοπό να ωφελήσουν τους διάφορους κερδοσκόπους, ντόπιους και ξένους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς