Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Και ο Γιάννης Δημαράς στη διαμαρτυρία των αιρετών στο Σύνταγμα αύριο στις το πρωί

Δημαρχείο Πατρέων. Αύριο θα είναι ανοικτό, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι το κλείσιμό του θα ήταν εις βάρος των δημοτών.


Στον αέρα ο μισθός και το χριστουγεννιάτικο δώρο των εργαζομένων
Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την άρση όλων των ρυθμίσεων κατά «της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης» θα πραγματοποιήσουν οι αιρετοί αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου να κοινοποιήσουν τις θέσεις τους.
Όπως επισημαίνουν οι αιρετοί «οι συνεχείς μειώσεις στα έσοδα των δήμων, η καθυστέρηση απόδοσης των πόρων τους καθώς και οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013, για περαιτέρω μειώσεις στα έσοδά τους, οδηγούν τους δήμους και τις κοινωνικές τους δομές σε πλήρη κατάρρευση», ενώ ήδη δεκατρείς δήμοι της περιφέρειας δηλώνουν αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων προς τρίτους και μισθοί και δώρα εργαζομένων βρίσκονται στον αέρα, εάν δεν καταβληθούν τα 308 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά η Κυβέρνηση και υποσχέθηκε ότι θα τα καταβάλει εγκαίρως στους δήμους της χώρας.
Στο μεταξύ ο Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, θα συμμετέχει αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στην Πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δημάρχων που διοργανώνει η ΚΕΔΕ.
Η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί την αφετηρία σειράς δράσεων διαμαρτυρίας και πρωτοβουλιών που αποφάσισε το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου, το οποίο εκτίμησε ότι με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου πλήττεται όχι μόνο η καθημερινή λειτουργία των δήμων, αλλά και η ίδια η υπόσταση και ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας.
Εκτός από τη συγκέντρωση της Τετάρτης αύριο, η ΚΕΔΕ έχει προγραμματίσει νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 19 Δεκεμβρίου στα Υπουργεία Εργασίας, αλλά και Οικονομικών, συγκεντρώσεις αιρετών και πολιτών στις 17, 18, 19 Δεκεμβρίου στις έδρες των Περιφερειών.

Ανοικτός ο Δήμος Πατρέων

Στο μεταξύ στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το περασμένο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, υπερψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου Γιάννη Δημαρά να μην κλείσει ο Δήμος αύριο Τετάρτη, με το σκεπτικό ότι το κλείσιμο των Δήμων αποβαίνει εις βάρος των πολιτών οι οποίοι και ταλαιπωρούνται και δεν προσθέτει, σε αυτή τη φάση, στις κινητοποιήσεις των ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς