Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση στις δηλώσεις του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Θανάση Νταβλούρου


Μαρία Κανελλοπούλου, φωτογραφία αρχείου


Συνέντευξη Μ. Κανελλοπούλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, στο «Ράδιο Γάμμα» της Πάτρας
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μαρία Κανελλοπούλου στην εκπομπή ''Γη του Πυρρός'', στο ραδιοσταθμό «Ράδιο Γάμμα Πάτρας». Την συνέντευξη έλαβε σήμερα το πρωί ο Μιχάλης Μπαϊρακτάρης.
Τα ερωτήματα ήταν σχετικά με την αντιδημοκρατική θεωρία της ΝΔ περί δύο άκρων, το μεταναστευτικό στην πόλη της Πάτρας, οι απόψεις του πρώην διοικητή Ασφαλείας στην πόλη και νυν βουλευτή της ΝΔ, Θαν. Νταβλούρου, άρτι εισαχθέντα στο πεδίο της πολιτικής που φοβάται απώλεια ψήφων από την πελατεία του και μετακόμιση στην Χ.Α., απαντά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις αιτιάσεις περί παρανόμων στην Πάτρα και υπενθυμίζει ποιος ήταν διοικητής Ασφαλείας, ενώ χαρακτηρίζει προβοκάτορες όσους από την ΝΔ εξισώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την Χ.Α.
Παραθέτω τα σχετικά αποσπάσματα από την συνλεντευξη της Μ. Κανελλοπούλου:

Ο κ. Νταβλούρος ανήκει σε εκείνο το κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπει την πελατεία του να μετακομίζει προς την Άκρα Δεξιά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους πείσει ότι ''εδώ είναι το καλό''.

Έχουμε συνηθίσει να τα ακούμε αυτά, από τα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό. Αυτή η θεωρία που αναπτύσσεται, η θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει ας πούμε τους κοινωνικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις, τις δίκαιες διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, ο οποίος δοκιμάζεται με τον τρόπο που όλοι μας ξέρουμε, εξισώνει, με όχι αλήτικες συμπεριφορές, όχι επιθετικές συμπεριφορές, όχι δολοφονικές απόπειρες -γιατί όλα αυτά έχουν γίνει από την πλευρά της Χρυσής Αυγής-τι να πω; Δεν είναι ανόητοι. Δεν νομίζω ότι είναι υπόθεση βλακείας. Ακόμα και η ίδια η Νέα Δημοκρατία, έχει κάνει τα πάντα σήμερα να το μαζέψει όλο αυτό.Εγώ παρακολουθούσα τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος έλεγε ότι αυτά δεν εκφράζουν τη Νέα Δημοκρατία κτλ. Προσπαθούν να το μαζέψουν. Για τον κ. Νταβλούρο δεν μου κάνει καμιά εντύπωση.

Θυμάμαι ότι ο κ. Νταβλούρος ήταν διευθυντής Ασφαλείας Αχαΐας, όταν καίγονταν οι μετανάστες, διάφορα επεισόδια. Είχε γίνει η Πάτρα ένα πεδίο δράσης παρανόμων. Εντάξει. Οπότε νομίζω ότι ο κ. Νταβλούρος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για τέτοιου είδους πράγματα και να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για ό,τι έχει σχέση με τη βία. Ιστορικά η Αριστερά έχει υποστεί βία από την Ακροδεξιά. Εγώ ελπίζω ότι οι Αχαιοί είναι έξυπνοι άνθρωποι, με πολύ δημοκρατικά αντανακλαστικά και θα δώσουν στον κ. Νταβλούρο την απάντηση που του αντιστοιχεί.

Καμία εποχή κατά τη γνώμη μου δεν σηκώνει τέτοια αντιστοιχία. Όποιος προσπαθεί να αντιστοιχίσει την Αριστερά με την Άκρα Δεξιά, είναι πάρα πολύ ύποπτος, είναι προβοκάτορας, είναι πράκτορας.

Από τη στιγμή που όλα αυτά δεν βρίσκουν έδαφος στην ελληνική κοινωνία, γιατί δείτε, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, και θα ανέβει ακόμα περισσότερο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα του δημοκρατικού λαού, και δεν μασάει ούτε σε αυτό το παραμύθι των δύο άκρων. Εναλλάσσονται τα παραμύθια. Τη μία βδομάδα μας λένε κουκουλοφόρους την άλλη βδομάδα μας λένε ότι είμαστε το κακό ΠΑΣΟΚ. Και ρωτάμε που είναι το καλό ΠΑΣΟΚ; Το καλό ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που συνεργάζεται με το Βορίδη; Και το κακό ΠΑΣΟΚ είναι στο ΣΥΡΙΖΑ;

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

·  Το Σάββατο 8.12.2012, στις 10.00, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση του ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδας ''Νέος Γενικός Πολεοδομικό Σχέδιο Πάτρας: προβληματισμοί και δυνατότητες'' και στις 11.00 θα παραβρεθεί στη Διημερίδα του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας.
·  Την Κυριακή 9.12.2012, στις 11.30 θα επισκεφθεί τις φυλακές Αγίου Στεφάνου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς