Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου τελετή μνήμης για τους εκτελεσμένους της Πάτρας στο ΚΕΤχ

Φωτογραφία Αρχείου από την εκδήλωση της 4-12-2008.


Θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με τρισάγιο – Εκδηλώσεις και από τον Παμμικρασιατικό
           Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου κι ενώ συμπληρώνονται  69 χρόνια από το περίφημο Μπλόκο των Προσφυγικών και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον συνοικισμό, πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του ΚΕΤχ σεμνή εκδήλωση μνήμης από τον Δήμο Πατρέων και το σύλλογο «Πέτρινα Χρόνια».
      Η τελετή θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι με την τέλεση τρισάγιου στην μνήμη όλων των εκτελεσμένων πατριωτών στην μάντρα του ΚΕΤχ, που φθάνουν τους περίπου δύο εκατοντάδες και εξ αυτών 84 είναι οι των Προσφυγικών.
Θα ακολουθήσουν ομιλίες και χαιρετισμοί και θα λήξει η εκδήλωση με κατάθεση στεφάνων.

Και ο Παμμικρασιατικός

Στο μεταξύ ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων πραγματοποιεί 4ήμερο Αντιφασιστικό φεστιβάλ Κινηματογράφου, από τις 5 έως 8 Δεκέμβρη, με  ώρα έναρξης  τις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού. Παράλληλα το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στην πλ. Ελευθερίας Πάτρας, στις 5.30 μ.μ. θα γίνει ανάκληση μνήμης για τους εκτελεσμένους των Προσφυγικών. Και στις 10  πρωί της Κυριακής 9 Δεκέμβρη θα γίνει  προσέλευση στο Μνημείο των εκτελεσμένων που βρίσκεται στην πλατεία. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλίες του εκπροσώπου της ΠΕΑΕΑ και του εκπροσώπου του Παμμικρασιατικού. Θα ακολουθήσει προσκλητήριο εκτελεσμένων και θα λήξουν με κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς