Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Eυ. Βενιζέλος: Χτυπούν το ΠΑΣΟΚ για να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια!

Από την συνέντευξή του.


Βολές κατά Ραγκούση που διαχώρισε τη θέση του, ότι έκανε κακοδιαχείριση των οικονομικών στο κόμμα
 Την πρότασή του να σταλεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το υλικό της Ελβετίας, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ.gr.
Με αφορμή την ίδια υπόθεση, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο επίκεντρο των επιθέσεων βρίσκεται πάντα το ΠΑΣΟΚ και είπε ότι η επίθεση κατά του Κινήματος συνιστά επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας.
Χαρακτήρισε μάλιστα ανόητους όσους νομίζουν ότι βοηθούν την κυβέρνηση χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ και πονηρούς εκείνους που νομίζουν ότι έτσι θα κλονίσουν την πολιτική σταθερότητα, σημειώνοντας ότι θα αποτύχουν. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χτυπήσουν εμένα τους θυμίζω ότι ξέρω να σηκώνω βάρη στο όνομα της χώρας και της παράταξης, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε και το πλαίσιο των προϋποθέσεων που πρέπει να διασφαλιστούν πριν έρθει το νέο πακέτο μέτρων προς ψήφιση στη Βουλή. «Aν δεν υπάρχει μία ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους, εάν δεν έχει διασφαλιστεί η παράταση για δύο χρόνια, εάν δεν διασφαλιστεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή», ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και μετά από τρεις μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα, επειδή θα υπάρχει βαθύτερη ύφεση», υπογράμμισε και προειδοποίησε ότι όσο μεγαλώνει το πακέτο των μέτρων και όσο τα κονδύλιά του μεταφέρονται σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα «κινδυνεύουμε να χάσουμε το στόχο».

Αιχμές κατά Ραγκούση

           Φωτογραφίζοντας, τον Γιάννη Ραγκούση χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε «ότι τη στιγμή που η παράταξη έχει ανάγκη συσπείρωσης, κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους.
Σημειώνεται ότι ο Γ. Ραγκούσης αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ με χτεσινή δήλωσή του, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας «το ποτήρι ξεχείλησε». Στελέχη του ΠΑΣΟΚ απαντούσαν ότι «έψαχνε ευκαιρία α φύγει για να μη απολογηθεί για την κακοδιαχείριση που γινόταν στο κόμμα όταν ήταν γραμματέας».
«Κάποιοι», συνέχισε ο Ευ. Βενιζέλος «με τεράστια προσωπική ευθύνη για την πολιτική διαχείριση της κρίσιμης περιόδου 2009- 2010».
Χαρακτήρισε δε «προκλητικό» το «να ζητούν τα ρέστα και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν και νέου και άφθαρτου, αυτοί που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας».
Αποστάσεις από τη στρατηγική - πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της προώθησης των μέτρων στη Βουλή και των προϋποθέσεων που έθεσε ο κ. Βενιζέλος πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε ότι, «αν αυτό συνιστά αλλαγή της στρατηγικής μας σε ό,τι αφορά το πακέτο μέτρων, εγώ δεν το στηρίζω ούτε εδώ ούτε στη Βουλή».
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι «θα δυσκολευθεί να ψηφίσει τα μέτρα αν δεν έχουν τις προϋποθέσεις που έβαλε ο κ. Βενιζέλος» και τόνισε ακόμα ότι «χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση πριν έρθουν τα μέτρα στη Βουλή».
Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές συμφώνησαν με τη στρατηγική - πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το πακέτο των μέτρων, ενώ αρκετοί χαρακτήρισαν ατυχείς τους χειρισμούς που έγιναν στο θέμα της λίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς